Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τελικά ποιος θα κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Υγείας;

21/9/2015 9:18:44 πμ
Μένει ή φεύγει ο Π. Κουρουμπλής;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Όλα παίζονται... με αυτή τη φράση κύκλοι του Μαξίμου αναφέρονται στην περίπτωση να υπάρξει μια νέα θητεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Υγείας.
'Ασσος στο μανίκι του τέως υπουργού υγείας είναι ότι γνωρίζει τα προβλήματα του χώρου της υγείας, καθώς και ποια πρέπει να τρέξουν άμεσα.
Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο  πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να αναθέσει σε άλλο πρόσωπο το τιμόνι του υπουργείου υγείας, ώστε να δώσει στην κυβέρνηση αέρα ανανέωσης.

Σοβαρά και χρόνια τα προβλήματα

Πάντως σε ένα όλοι συμφωνούν ότι ο χώρος της υγείας δεν μπορεί να περιμένει άλλο, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα, όπως:
  • Φάρμακα: Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το θέμα των φαρμάκων. Αγκάθι θεωρείται από τους ειδικούς η ανακοστολόγηση που θα πρέπει να έχει στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία εμφανίζει ωστόσο αυξητικές τάσεις.
  • Φαρμακεία: Θα κληθεί όμως να δώσει δύσκολες εξετάσεις και στο θέμα των φαρμακείων, με δεδομένες και τις αναμενόμενες πιέσεις των δανειστών για άνοιγμα του επαγγέλματος.
  • Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και η εξόφληση των παρόχων: Υπολογίζεται ότι ο Οργανισμός οφείλει σήμερα 1,6 δισ. ευρώ στο σύνολο των παρόχων και επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις μηνών Απριλίου και Μάιου του 2015.
  • Νοσοκομεία: Σε ώρα μηδέν είναι και τα νοσοκομεία, τα οποία οφείλουν στους προμηθευτές τους πάνω από 1 δισ. ευρώ και δυσκολεύονται να προμηθευτούν και τα στοιχειώδη. Παράλληλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αντιμετωπίζουν έντονες ελλείψεις προσωπικού, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις 4.500 προσλήψεις που είχε εξαγγείλει.





Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή