Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds

3/5/2024 3:16:08 πμ
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έντονη είναι η αντίδραση του ΠΦΣ στην άρνηση του υπουργού Οικονομικών να εντάξει τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση που προβλέπει ότι σε πληρωμές με POS έως 10 ευρώ η προμήθεια δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,50% της αξίας της συναλλαγής. Αν και ο ΠΦΣ είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο για την ένταξη των φαρμακείων στη ρύθμιση αυτή, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χωρίς να τα συμπεριλαμβάνει, με τον Σύλλογο να καλεί τον υπουργό να αλλάξει την τροπολογία έστω και εκ των υστέρων. 


Ο ΠΦΣ έχει επισημάνει στους αρμόδιους ότι πολλά φαρμακεία έχουν χαμηλούς τζίρους, τη στιγμή που διακινούν κυρίως φάρμακα με διατιμημένη λιανική τιμή, ενώ ο κλάδος συνολικά επιδεικνύει υψηλή φορολογική συνέπεια.


«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηδάκης αρνείται αιτιολογημένη πρόταση του ΠΦΣ, ενθυμούμενοι το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης, όταν προωθούσε με θέρμη τις χαλκευμένες επιταγές του ΟΟΣΑ και των εκθέσεων των Τραπεζών που αφορούσαν το φάρμακο και το επάγγελμά μας, αγνοώντας επιδεικτικά και επίμονα τις δικές μας παρεμβάσεις, θέσεις και επιχειρήματα», τονίζει ο ΠΦΣ.


Προσθέτει δε ότι με τον περιορισμένο κατάλογο των επιχειρήσεων που επωφελούνται από τη ρύθμιση ο υπουργός «ευνοεί τελικά τους λίγους και ισχυρούς ενδιάμεσους στην αλυσίδα πληρωμών, δηλαδή τις τράπεζες και τα funds, αντί να απαιτήσει χαμηλές προμήθειες σε μικρά κόστη συναλλαγών προς όφελος των περισσοτέρων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας