Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα σχέδια της νέας προέδρου του Ε.Ο.Φ., Κ Αντωνίου

28/4/2015 10:32:22 πμ
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των νέων επικεφαλής του ΕΟΦ με τον ΣΦΕΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Συνάντηση εφ' όλης της ύλης πραγματοποίησαν σήμερα οι επικεφαλής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) με τη νέα ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (Ε.Ο.Φ.), προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις και να ενημερωθούν για τα σχέδια της νέας προέδρου του Οργανισμού, Κ. Αντωνίου.

Σύμφωνα με στελέχη του Συνδέσμου, η πρώτη συνάντηση ήταν περισσότερο ενημερωτική και διερευνητική, αλλά τη χαρακτηρίζουν θετική.


Οι αρμοδιότητες δεν έχουν ακόμα κατανεμηθεί, αλλά η νέα πρόεδρος έδωσε την αίσθηση πως ανέλαβε τη θέση αποφασισμένη να παράγει έργο, αν και ουδείς προσπερνά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα περίοδο. Πέραν της προέδρου και των αντιπροέδρων, λόγο και ευθύνη πρόκειται να έχουν και μόνιμα στελέχη του Ε.Ο.Φ., ενώ το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού είναι γνώστες των ζητημάτων του φαρμάκου και αναμένεται να επιχειρηθεί να δρομολογηθεί το σύνολό τους.


'Αλλωστε, στα σχέδια της κ. Αντωνίου φέρεται να είναι η δημιουργία επιτροπών για κάθε τομέα ευθύνης του Ε.Ο.Φ., με τις οποίες θα συνεργάζονται, όπου χρειάζεται, στελέχη του Σ.Φ.Ε.Ε.


Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν -όπως αναμενόταν- και οι κλινικές έρευνες, στις οποίες έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος και η Αριστοτέλους.

Όπως εξήγησαν όμως τα στελέχη του Σ.Φ.Ε.Ε., πριν από όλα θα πρέπει να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο. «Για να πάμε στο Ω πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από το Α», ανέφεραν με νόημα.


Παράλληλα, οι επικεφαλής του Σ.Φ.Ε.Ε. και του Ε.Ο.Φ. συζήτησαν και για τον κώδικα δεοντολογίας, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει και πιο ενεργή συνεργασία.

Επιπλέον, σημαντική κρίνεται και η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του φακέλου κάθε εταιρείας που περιέχει, μεταξύ άλλων, τα αιτήματα κάθε εταιρείας, κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει χρόνους και απόδοση των υπηρεσιών του Ε.Ο.Φ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή