Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα διχάζουν το κλάδο

30/6/2017 4:08:33 μμ
Οι Φ.Σ. Αττικής και Πειραιά απειλούν με εμπάργκο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διαχωριστικές γραμμές χαράσσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καθώς και ο Σύλλογος του Πειραιά από την αντιπροσωπεία του ΠΦΣ, (Βαλτά Απόστολο, Δαγρέ Ιωάννη, Ζήκα Σεραφείμ, Παπαθανάση Αθανάσιο και Τσικανδηλάκη Ιωάννη), οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥ για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και συζήτησαν μαζί του τις πιθανές λύσεις. Δείτε εδώ.
 

Με άλλη ανακοίνωσή του, ο ΦΣΑ αναφέρει πως οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά συγκαλούν άμεσα Διοικητικά Συμβούλια, με θέμα τη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της μεγάλης καθυστέρησης των πληρωμών των μελών τους από τον ΕΟΠΥΥ, που αφορούν τα αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη, σκευάσματα ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.λ.π., τις παράλογες, υπερβολικές και αστείες περικοπές των γνωματεύσεων που εκτελέστηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όταν το παλιό ηλεκτρονικό σύστημα είχε καταργηθεί και το νέο δεν είχε αρχίσει να λειτουργεί, καθώς και για τις τιμές αποζημίωσης των προϊόντων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες με το υπ? αριθ. Β? 2181 ΦΕΚ είναι κατώτερες των χονδρικών τιμών με τις οποίες τα προμηθεύονται τα φαρμακεία.


«Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις που θα ληφθούν και οι όποιες συνέπειες υπάρξουν για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον ΕΟΠΥΥ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο πρόεδροι των Συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου