Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία δικαιούνται επιχορήγηση για την πρόσληψη προσωπικού

29/3/2018 10:20:12 πμ
Μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία εντάσσονται στα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τον ίδιο τον Οργανισμό, μετά από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).


Μετά από εισήγηση του κ. Στέλιου Καλογερόπουλου (μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.), ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον ΟΑΕΔ, ζητώντας να συμπεριληφθούν τα φαρμακεία στις επιχειρήσεις που δικαιούνται επιχορήγηση.


Η επιχορήγηση αφορά την ενίσχυση της απασχόλησης εργατικού δυναμικού και θα δίνεται μέσω ΕΣΠΑ σε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη πρόσληψης (επιστημονικού εν προκειμένω) προσωπικού.


Ο Π.Φ.Σ. στην επιστολή του προς τον ΟΑΕΔ αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο καταπολεμάται η ανεργία, ενώ τονίζει ότι είναι πολλοί οι φαρμακοποιοί που τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να κλείσουν τα φαρμακεία τους λόγω οικονομικού αδιέξοδου.


Η απάντηση του ΟΑΕΔ ήταν θετική! Τα φαρμακεία είτε ως ατομικές επιχειρήσεις είτε ως νομικά πρόσωπα (Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε. κτλ.) εντάσσονται στα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εφόσον προσλάβουν εγγεγραμμένους ανέργους από το μητρώο του ΟΑΕΔ.


Η επιχορήγηση, σύμφωνα με το έγγραφο του ΟΑΕΔ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) είτε χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (π.χ. από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ), εφόσον όμως πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις υπαγωγής, που καθορίζονται σε σχετικές υπουργικές αποφάσεις.


Ο ΟΑΕΔ αναφέρει τέλος ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν ενταχθεί φαρμακεία σε αντίστοιχα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου