Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Συνεργάζονται Κυριακές και αργίες με Wolt και e-food τα φαρμακεία;

28/1/2024 11:42:19 μμ
Επιστολή της ΔηΕΦ στο νομικό τμήμα του ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις νομικές διευκρινίσεις από τον ΠΦΣ και το νομικό του σύμβουλο ζητά με επιστολή της η Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών (ΔηΕΦ) σχετικά με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές διανομής προϊόντων που βρίσκονται σε άνθιση το τελευταίο διάστημα.


Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΔηΕΦ στην επιστολή τους, «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υποπέσει στην αντίληψή μας η όλο και αυξανόμενη συνεργασία φαρμακείων με γνωστές πλατφόρμες διανομής προϊόντων».


Πρόκειται, όπως ανέφεραν στο f.daily, για συνεργασίες που έχουν συνάψει φαρμακεία με τις εταιρίες Wolt και e-food για αποστολή προϊόντων στο σπίτι εκτός φαρμάκων και όχι για την αποστολή προϊόντων μέσω κούριερ από τα eshop φαρμακείων. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς τα φαρμακεία χρειάζεται να λειτουργήσουν Κυριακή προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις παραγγελίες.


«Θα θέλαμε να εξεταστεί η νομιμότητα της δυνατότητας εξυπηρέτησης των συνεργαζόμενων αυτών φαρμακείων μέσω των εταιρειών διανομής τις ημέρες και ώρες εκτός ωραρίου φαρμακείου, όπως για παράδειγμα Κυριακές και αργίες», σημειώνει η ΔηΕΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)