Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Φ.Σ. Δωδεκανήσου

8/6/2018 10:18:42 πμ
Ο Δήμος Ροδίων επιβάλλει στους φαρμακοποιούς ένα αναπάντεχο "χαράτσι"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αιφνιδιασμένοι και απογοητευμένοι με τις αποφάσεις που έλαβε ο Δήμος Ροδίων δηλώνουν οι ντόπιοι φαρμακοποιοί, τόσο για την κατάργηση του μέτρου που ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια και αφορούσε την πρόβλεψη για την ύπαρξη ελεύθερου χώρου μπροστά στα φαρμακεία, ώστε ο πολίτης-πελάτης να μπορεί να σταθμεύει προσωρινά για να κάνει την αγορά ή να ζητήσει τη συμβουλή και τις υπηρεσίες του φαρμακοποιού, όσο και για το γεγονός ότι καλούνται απροειδοποίητα να πληρώσουν αναδρομικά «χαράτσι» για τα δύο τελευταία χρόνια για το χώρο αυτό μπροστά στο φαρμακείο, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει τέτοιο αίτημα στο Δήμο.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκο Φουτούλη:

«Το 1996 και το 2010 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ζήτησε από τις τότε δημοτικές αρχές άδεια για ένα χώρο όχι στάθμευσης αλλά προσωρινής στάσης μπροστά στα φαρμακεία μας, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που ψάχνουν να βρουν το φάρμακό τους. Και πολύ σωστά τότε οι δημοτικές αρχές παραχώρησαν στο Σύλλογο για τα μέλη του αυτή τη θέση. Έρχεται λοιπόν τώρα η παρούσα δημοτική αρχή, χωρίς να ενημερώσει κανέναν από εμάς, παίρνει μία απόφαση που καταργεί τις αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών και χρεώνει τη θέση αυτή parking 300 ευρώ το χρόνο».


Το πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη, δεν βρίσκεται τόσο στα 300 ευρώ. «Είναι θέμα αρχής να μην το αποδεχόμαστε. Πρώτον γιατί δεν εξυπηρετείται ο φαρμακοποιός, εξυπηρετούνται οι πολίτες και κατά δεύτερον το ποσό αυτό αύριο μπορεί να είναι 400, 500, 600 ή ό,τι άλλο ποσό αποφασίσει ο δήμος».


Ο πρόεδρος του ΦΣ Δωδεκανήσου -όπως είπε- δεν υπήρξε ποτέ κανένα ζήτημα καταστρατήγησης του ευνοϊκού καθεστώτος που υπήρχε μέχρι σήμερα από την πλευρά των φαρμακοποιών για χρήση του χώρου που τους είχε παραχωρηθεί μπροστά στο φαρμακείο για να παρκάρουν οι ίδιοι ή γνωστά τους πρόσωπα το αυτοκίνητό τους. «Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Είναι οι μοναδικοί χώροι που ήταν πάντα κενοί».


Το κακό σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη δεν σταματά εδώ για τους φαρμακοποιούς της περιοχής. «Μας έχουν χρεωμένους για το 2016 και για το 2017 από 300 ευρώ το χρόνο για το χώρο αυτό, ενώ κανείς δεν είχε ζητήσει να του παραχωρηθεί θέση parking. Ενώ ο χώρος παραχωρήθηκε στο Σύλλογο για τα μέλη του, χρεώνουν τον κάθε φαρμακοποιό μεμονωμένα. Πρόκειται για μία απόφαση που δεν αρμόζει στον Δήμο Ροδίων».


Η διευκόλυνση αυτή άλλωστε, όπως σημειώνει στο δελτίο Τύπου του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «ισχύει και για άλλους δήμους του Νομού μας (Κως, Κάλυμνος, Κάρπαθος κ.λπ.)» και σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη «θα έπρεπε κανονικά σε όλη την Ελλάδα να υπάρχει αυτή η διευκόλυνση. Δεν εξυπηρετούνται οι φαρμακοποιοί, εξυπηρετούνται οι πολίτες. Όπως αναφέρουμε στο δελτίο Τύπου δεν είναι ότι ο πολίτης θα σταματήσει να πάρει, όπως απαξιωτικά είπαν ορισμένοι εδώ στην Ρόδο από το Δήμο, τα καλλυντικά του. Δεν πουλάει καλλυντικά μόνο το φαρμακείο. Πουλάει και φάρμακα και το σπουδαιότερο είναι ότι παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο φαρμακείο εντελώς δωρεάν».


Δεν είναι όμως μόνο το τι έγινε αλλά και το πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις αυτές ερήμην των φαρμακοποιών. «Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ, δεν προσκληθήκαμε ποτέ για να παραστούμε σε κανένα δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε ο κ. Φουτούλης.


Ο κ. Φουτούλης, απογοητευμένος από τη στάση και τη συμπεριφορά του Δήμου Ροδίων, δηλώνει ότι ο Φ.Σ. Δωδεκανήσου θα προχωρήσει πλέον σε συγκεκριμένες κινήσεις, διεκδικώντας τα δίκαιά του. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη «κανείς από τους φαρμακοποιούς δεν θα κάνει αίτηση να πάρει θέση parking έξω από το φαρμακείο του», ενώ το μέτρο είναι «καθαρά εισπαρακτικό».


«Εμείς από την πλευρά μας πλέον θα διεκδικήσουμε τα λεφτά από το δημοτικό φόρο. Δεύτερον, θα κινηθούμε νομικά ούτως ώστε να διαγραφούν τα αναδρομικά χαράτσια των 300 ευρώ για το 2016 και το 2017. Τρίτον θα ενημερώνουμε συνεχώς τους πολίτες ότι το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν πλέον χώροι για να σταθμεύσουν για λίγο έξω από τα φαρμακεία, όσο χρειάζεται για να εξυπηρετηθούν λαμβάνοντας φάρμακα ή υπηρεσίες, δεν έγινε με δική μας υπαιτιότητα αλλά με υπαιτιότητα του Δήμου. Και θα το κάνουμε με κάθε τρόπο».


Περισσότερα εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου