Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στα φαρμακεία έγινε το σύνολο των αντιγριπικών εμβολιασμών

15/11/2023 9:57:01 μμ
Σύμφωνα με τον Απ. Βαλτά πραγματοποιήθηκαν 1,35 εκατ. εμβόλια από τα συνολικά 1,5 εκατ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με κεντρικό μήνυμα «Ο αντιγριπικός εμβολιασμός σώζει ζωές» ξεκινά και εφέτος η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού από τον ΠΦΣ, που παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη που εξασφαλίζουν τα φαρμακεία της χώρας. 


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς ανακοίνωσε ότι έχουν μέχρι στιγμής διενεργηθεί 1.500.000 εμβολιασμοί και από αυτούς έχουν διενεργηθεί στα φαρμακεία οι 1.350.000, με τον πρόεδρο να περνά το μήνυμα ότι: «ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η τεράστια εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στο ελληνικό φαρμακείο και στον Έλληνα φαρμακοποιό» και ότι τα φαρμακεία στη χώρα μας αναδεικνύονται ως ο φυσικός χώρος για τον εμβολιασμό ενηλίκων. 


Πιο συγκεκριμένα, από 2-13 Νοεμβρίου διενεργήθηκαν χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία 423.000 εμβολιασμοί και με συνταγή 307.000. Για το μήνα Οκτώβριο οι εμβολιασμοί στο φαρμακείο έφτασαν τις 620.000. 


Ο Απ. Βαλτας επισημαίνοντας επίσης ότι «ο χώρος του φαρμακείου μετεξελίσσεται σε χώρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης», αποκάλυψε πως έχει καταθέσει προτάσεις προς την Ελληνική Πολιτεία για συνεργασία των φαρμακοποιών σε προγράμματα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα αναγνωρίζει το ρόλο του φαρμακοποιού στην ΠΦΥ

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο Δρ. Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής και Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακολογίας, ο οποίος επισήμανε ότι: «Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά και η επαγγελματική εμπειρία των φαρμακοποιών επιτρέπουν, και πολλές φορές επιβάλλουν, τη συμμετοχή τους σε πολλές δράσεις που αφορούν την ΠΦΥ», όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου. Ο καθηγητής σημείωσε ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας κινείται λίγο κάτω από το 50% έναντι του 75% που είναι ο στόχος της Ε.Ε. και χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τη διενέργεια των εμβολιασμών από τους φαρμακοποιούς.


Τέλος, ο Δρ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, μίλησε για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των διαθέσιμων αντιγριπικών εμβολίων, ενώ συμπλήρωσε πως: «Ο φαρμακοποιός είναι ο επιστήμονας που γνωρίζει εκ των σπουδών του σε βάθος την τεχνολογία τόσο των φαρμάκων όσο και των εμβολίων και ο ρόλος του είναι σημαντικός στην τεκμηρίωση της αναγκαιότητας του εμβολιασμού».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.
Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας