Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για φαρμακοποιούς

14/2/2018 11:47:57 πμ
Θα καλύπτουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινά η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποιημένων σεμιναρίων με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες για Φαρμακοποιούς», μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ αφενός και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αφετέρου, σε συνεργασία με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους.

Για την οργάνωση και υλοποίηση του συνολικού προγράμματος θα δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr).


Στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η ανάδειξη σε μείζον θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας από τα φαρμακεία. Η πιστοποιημένη απόκτηση γνώσεων για την παροχή πρώτων βοηθειών από τα φαρμακεία αποτελεί, εκτός από εφόδιο για κάθε φαρμακοποιό, και ένα όπλο στη φαρέτρα των επιδιώξεων του κλάδου.


Τα πιστοποιημένα σεμινάρια για φαρμακοποιούς θα έχουν διάρκεια 24 ωρών το καθένα και θα διεξάγονται σε συνεργασία με κάθε φαρμακευτικό σύλλογο σε κατάλληλες ώρες και ημέρες, κατόπιν συνεννόησης και κεντρικού προγραμματισμού. Κάθε σεμινάριο θα μπορεί να προγραμματιστεί στη διάρκεια δύο Σαββατοκύριακων (τέσσερα 6ωρα) ή στη διάρκεια τριών Κυριακών (τρία 8ωρα).


Σε κάθε σεμινάριο θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής κατ' ελάχιστον 20 φαρμακοποιών και κατά μέγιστον 40, εκτός και αν οι τοπικές συνθήκες επιβάλλουν μικρές διαφοροποιήσεις. Διευκρινίζεται ότι κάθε τοπικός σύλλογος θα μπορεί να διεξάγει περισσότερα από ένα σεμινάρια, ανάλογα με τον αριθμό των φαρμακοποιών-μελών του και το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.


Το πιστοποιημένο σεμινάριο του προγράμματος διάρκειας 24 ωρών θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την ειδικότητα «Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED» των τομέων Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.


Όσον αφορά στη θεματολογία, θα καλύπτει τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία τους, ενώ θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο 24ωρο πρόγραμμα (δείτε το αναλυτικά στο τέλος της σελίδας) περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες:

  • «Πρώτες Βοήθειες για πολίτες», διάρκειας 12 ωρών
  • «Βασική υποστήριξη ζωής» & «Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής», διάρκειας 6 ωρών
  • «Χειρισμός τραυμάτων», διάρκειας 6 ωρών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται μόνο σε φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα καταβάλλουν το ποσό των 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ θα λάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών του ΙΔΕΕΑΦ. Η αμοιβή των εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα καλυφθεί από τον Π.Φ.Σ., ενώ την κάλυψη των τοπικών λειτουργικών δαπανών κατάλληλου χώρου, επισιτιστικών κλπ. θα αναλάβουν οι οργανωτές τοπικοί σύλλογοι.


Το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σεμιναρίου θα ορίζεται αφού αποφασιστούν οι ημέρες διεξαγωγής και θα αναρτάται (μαζί με τις υπόλοιπες πληροφορίες) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στον αντίστοιχο χώρο κάθε τοπικού Συλλόγου.

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που προτείνει να ολοκληρωθούν τα σεμινάρια σε τρεις Κυριακές (τρία 8ωρα), οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 2310-471776 του Συλλόγου έως τις 2 Μαρτίου, ώστε να οριστούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου