Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε άνθιση η αγορά των εξειδικευμένων φαρμακείων στις ΗΠΑ

16/1/2024 3:36:41 πμ
Αναλαμβάνουν περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες και ελκύουν το 50% των εσόδων των συνταγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που καταγράφει σε έκθεσή της η παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία McKinsey & Company για τα εξειδικευμένα φαρμακεία των ΗΠΑ, μια αγορά που στη χώρα μας είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή. 


Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι τα λεγόμενα specialty pharmacies θα κατέχουν σχεδόν το 50% των εσόδων από τις συνταγές έως το 2027, με την αναπτυσσόμενη πορεία τους να ωθείται από την επέκταση σε περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες, από την αύξηση της χρήσης τους, που δείχνει ότι οι πολίτες-ασθενείς τα προτιμούν, αλλά και από τις υψηλότερες τιμές των φαρμάκων που διαχειρίζονται.


Παράλληλα, δεν είναι άγνωστο ότι τα «παραδοσιακά» φαρμακεία υφίστανται πρωτοφανείς οικονομικές πιέσεις το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Οι περιορισμοί στις αποζημιώσεις, οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η σταθεροποίηση της κίνησης των γενοσήμων οδηγούν τα φαρμακεία προς την κατάρρευση, με τους αναλυτές της McKinsey να εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί. «Σανίδα σωτηρίας» τους φαίνεται πως είναι η προσφορά περισσότερων υπηρεσιών φροντίδας υγείας, καθώς οι αναλυτές προτείνουν «ως κλειδί για τη μελλοντική τους επιτυχία» την ανάπτυξή τους.


Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων, αλλά και αρκετές ανεξάρτητες επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν φυσικά καταστήματα σε όλη τη χώρα και μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, αρχίζουν πλέον και δημιουργούνται «pharmacy desserts», δηλ. περιοχές χωρίς φαρμακεία, γεγονός που αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών, όπως έχουν δείξει έρευνες. Το δημοσίευμα του Forbes αποκαλύπτει δε ότι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι εκείνες όπου ζουν μειονότητες και αλλοδαποί πολίτες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου