Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ρομπότ εκτελεί διαδικτυακά τις παραγγελίες φαρμάκων για τα φαρμακεία

14/9/2017 10:57:50 πμ
Το διαθέτει ο προμηθευτικός συνεταιρισμός φαρμακείων Λάρισας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο επιτρέπει τη διαδικτυακή παραγγελία φαρμάκων από τα φαρμακεία της Λάρισας αλλά και την ταξινόμησή τους ανάλογα με την κάθε παραγγελία διαθέτει εδώ και πέντε μήνες ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός φαρμακείων Λάρισας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να εκτελεί ακόμη και 3.000 παραγγελίες ανά 24ωρο ενώ υπάρχει και άλλο σύστημα το οποίο επιτρέπει τον εντοπισμό των κατάλληλων φαρμάκων που έχουν παραγγελθεί από τα ράφια και τη συσκευασία τους.


Mε βάση τον διαδικτυακό κόμβο τα φαρμακεία μέλη του συνεταιρισμού μέσα από την ολοκληρωμένη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εμπορίου τις εργάσιμες μέρες και ώρες, αλλά ακόμα και εκτός ωραρίου λειτουργίας μπορούν να στέλνουν το αρχείο παραγγελίας και να ενημερώνονται για την διαθεσιμότητα κάθε είδους μεταξύ άλλων. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο ρομποτικός βραχίονας και μέσα από 42 χιλιάδες συσκευασίες επιλέγει αυτές που έχουν παραγγελθεί, μπορώντας να εκτελέσει 4 παραγγελίες ταυτόχρονα!


Βέβαια υπάρχει και το σύστημα για τα αποθηκευμένα εκτός ρομπότ σκευάσματα, με τη ζωή των 34 εργαζομένων του Συνεταιρισμού να έχει γίνει επίσης ευκολότερη. Με το δελτίο παραγγελίας και ένα σκάνερ, σε ειδικά καροτσάκια εμφανίζεται ένδειξη για το ποια φάρμακα πρέπει να τοποθετηθούν που, την ώρα που αντίστοιχη ένδειξη εμφανίζεται και στα ράφια που βρίσκονται τα φάρμακα!


Ο συνεταιρισμός επισημαίνει ότι σε επιβεβαίωση της προσπάθειας συνεχούς βελτίωσης διαθέτει πιστοποιητικό ποιότητας από τον διεθνούς εγκυρότητας φορέα TUV HELLAS (TUV NORD) , κατά το πρότυπο ΕΝ ΙSΟ 9001:2008 την Υπουργική Απόφαση 1348/04 & τις Κατευθυντήριες Γραμμές 2013/c 343/01 στις δραστηριότητες εμπορίας, αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών, Ιατροτεχνολογικών προϊόντων Αποστειρωμένων και Μη (Ειδών Φαρμακείου), ορθοπεδικών και καλλυντικών προϊόντων.


http://www.thessaliatv.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου