Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πρωτοφανείς ουρές στα εφημερεύοντα φαρμακεία στις αργίες

5/1/2024 5:30:02 πμ
Καλύτερα η κατάσταση με την επάρκεια των απαραίτητων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεπέρασε τις 2 με 3 ώρες η αναμονή των πολιτών έξω από τα εφημερεύοντα φαρμακεία των μεγάλων αστικών πόλεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Η τρομακτική εξάπλωση των ιώσεων οδήγησε τους πολίτες στα φαρμακεία είτε για την αγορά φαρμάκων είτε για τη διενέργεια rapid test με αποτέλεσμα να σχηματίζονται σε πολλές -αν όχι όλες- τις περιοχές της πρωτεύουσας μεγάλες ουρές έξω από τα φαρμακεία. Οι ασθενείς αναζητούσαν τρόπους να ανακουφιστούν από τη σωρεία των αναπνευστικών λοιμώξεων και κυρίως από την Covid-19 και τη γρίπη που σημειώνουν σημαντικότατη έξαρση αυτήν την περίοδο. 


Σε σημεία ρεκόρ έφτασε και η ζήτηση για κάθε είδους τεστ. Μη επιβεβαιωμένα στοιχεία δείχνουν ότι το περίπου το 60% των επισκέψεων στα φαρμακεία ήταν για να αγοραστούν τεστ, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση φαρμακοποιού στα νότια προάστια, η οποία μέχρι το μεσημέρι των Χριστουγέννων είχε δώσει όλο της το απόθεμα σε strep test, το απόγευμα παρέλαβε από τη φαρμακαποθήκη της κι άλλες συσκευασίες και το ίδιο βράδυ τα είχε πουλήσει όλα.


Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που αποδίδουν το πρόβλημα σε «κακό προγραμματισμό» ή στην τάση των πολιτών να αγοράζουν τεστ την τελευταία στιγμή πριν επισκεφτούν τις οικογένειές τους για το Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΠΦΣ, Απ. Βαλτά, φέτος δεν παρουσιάστηκε το περσινό εντονότατο πρόβλημα των ελλείψεων σε φάρμακα και τεστ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου