Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πρόεδρος PGEU: «Η μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας είναι η ευκαιρία»

31/1/2024 10:19:35 μμ
Για να «χτιστεί» μια ισχυρή εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για την έκταση των ελλείψεων φαρμάκων στην Ευρώπη και τις συνέπειές τους, ο πρόεδρος της PGEU Aris Prins δήλωσε ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα αποτελεσματικές λύσεις παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι πλέον χρόνιο. 


Ο ίδιος καλεί για αμεσότερη και ταχύτερη ενημέρωση των φαρμακοποιών αλλά και για δικαιότερη ανακατανομή των φαρμάκων στις χώρες της Ε.Ε., ενώ χαρακτηρίζει ως «μοναδική ευκαιρία» τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού στο φάρμακο και να βελτιωθεί η πρόληψη, η παρακολούθηση και η διαχείριση των ελλείψεων.


Τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν το πρόβλημα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σημειώνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σχετικά με τις επιλογές που δίνονται στους φαρμακοποιούς για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους (π.χ. όσον αφορά την αντικατάσταση φαρμάκου, την παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων) και ζητά περισσότερη ευελιξία αλλά και να επιτραπεί στον κλάδο να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εξειδίκευσή του ώστε να λαμβάνουν τις απαραίτητες θεραπείες τους οι ασθενείς. 


Τέλος, προσθέτει πως «η κατάσταση προκαλεί απογοήτευση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και διαβρώνει την εμπιστοσύνη τους στους φαρμακοποιούς και στο σύστημα υγείας. Προκαλεί επίσης άγχος στο προσωπικό των φαρμακείων και επιβάλλει πρόσθετο φόρτο στην καθημερινή εργασία των φαρμακείων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα