Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


POS στα φαρμακεία: Τι γίνεται με τις ανέπαφες συναλλαγές στην Ελλάδα

10/2/2017 9:49:29 πμ
Η χρήση καρτών εξαπλώνεται ταχύτατα στην ελληνική αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η χρήση καρτών εξαπλώνεται ταχύτατα στην ελληνική αγορά, γεγονός που ενισχύεται από τα capital controls που ισχύουν ακόμα στο τραπεζικό σύστημα αλλά και από τις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί σχετικά με το φορολογικό σύστημα που θέλουν το αφορολόγητο να υπολογίζεται μόνο από τις ηλεκτρονικές αγορές ή τις αγορές μέσω κάρτας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση συγκεκριμένης εταιρείας καρτών, η διείσδυση των ανέπαφων πληρωμών καταγράφει 4,3 εκατ. κάρτες ανέπαφης τεχνολογίας και 1.345% αύξηση στις ανέπαφες συναλλαγές το 2016, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ενώ η υπηρεσία παγκόσμιων ψηφιακών πληρωμών της εν λόγω εταιρείας είναι πλέον διαθέσιμη σε 6.300 εμπόρους ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η υψηλότερη διείσδυση των ανέπαφων συναλλαγών καταγράφεται στα καταστήματα παιχνιδιών και ειδών hobby (63%), στα φαρμακεία (34%), στα βενζινάδικα (25%), στα καταστήματα τροφίμων και super markets (20%), καθώς και στα καταστήματα ειδών ένδυσης (18%).

Σημειωτέον ότι και η αύξηση του τζίρου αγορών μέσω των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) αυξήθηκε κατά 136% την τελευταία διετία.


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS (τερματικά αποδοχής καρτών για τις συναλλαγές τους με το κοινό) οι επιχειρήσεις 12 βασικών κλάδων της αγοράς και οι υπόλοιποι κλάδοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της νέας τάσης (και ανάγκης) για συναλλαγές μέσω καρτών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ζητήσει προσφορές από τράπεζες για τα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) στα φαρμακεία-μέλη του. Μάλιστα προσφάτως ζήτησε και αναθεώρηση της προσφοράς από τις τράπεζες Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Attica Bankκαι από την Εθνική Τράπεζα, παραθέτοντας τον υπ' αριθ. 2015/751 Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015, σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες, ο οποίος –κατά τη γνώμη του Συλλόγου– πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους υπευθύνους των τραπεζών για την επαναθεώρηση της προσφοράς τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου