Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πόλεμος ξέσπασε για τη θυροξίνη

2/12/2014 8:07:19 μμ
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει η Uni-Pharma
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πόλεμο μεταξύ δύο εταιρειών, μιας ελληνικής και μιας ελβετικής άνοιξε η κυκλοφορία και στην χώρα μας ενός νέου εισαγόμενου αντιγράφου θυροξίνης με τη μορφή soft gel cap.

Η Ιουλία Τσέτη, Δ/νουσα Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας Uni-Pharma αναφέρει σε μια πύρινη ανακοίνωση της πως θα ήθελε να αποκαταστήσει την επιστημονική αλήθεια "για την θεραπευτική προστασία του Έλληνα ασθενή που χρόνια τώρα εμπιστεύεται και επιτυγχάνει τη ρύθμιση του υποθυρεοειδισμού του με το πρωτότυπο φαρμακευτικό προϊόν Τ4 της εταιρείας Uni-Pharma, το οποίο παράγεται εγχωρίως στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις".

"Θεωρούμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να σας ενημερώσουμε για το αντίγραφο θυροξίνης που εισάγεται από την Ελβετία και με τις ευλογίες του Υπ. Υγείας παρά τις αντιρρήσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ότι έλαβε την τιμή των 8,5 Ευρώ, η οποία είναι 6πλάσια της τιμής του πρωτοτύπου Τ4 (!) και ζητά κατά αυτόν τον τρόπο, από τον Έλληνα ασθενή να πληρώσει εξολοκλήρου το ποσό αυτό για ένα αντίγραφο, καθώς δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία σε αντίθεση με το πρωτότυπο Τ4, το οποίο είναι στη θετική λίστα αποζημιωνούμενων φαρμάκων.

Κυρίες και Κύριοι, η σκανδαλώδης απαξίωση της ελληνικής παραγωγικότητας και η προσπάθεια συρρίκνωσης με κάθε αθέμιτο μέσο των Ελληνικών Φαρμακοβιομηχανιών, που κατά γενική ομολογία είναι από τα δυνατά χαρτιά της Ελλάδας στον αγώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, πρέπει να αντιμετωπιστεί σθεναρά για να μείνει αλώβητο το δικαίωμα μας στην ανάπτυξη.

Προς επίρρωση των ανωτέρω είναι στη διάθεσή σας η πρόταση του ΕΟΦ για την τιμολόγηση του αντιγράφου Θυροξίνης με τη μορφή των soft gel cap και η τιμή που έλαβε τελικά στο πρόσφατο δελτίο τιμών παρά το γεγονός ότι είναι αντίγραφο.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε προσφύγει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος μας να λειτουργούμε και να παράγουμε στην Ελλάδα και ευελπιστούμε ότι θα είστε αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή" σημειώνει η κ. Τσέτη.

Υπενθυμίζετε ότι μόλις χθες έγινε γνωστό πως ελβετική εταιρεία εισάγει και στην εγχώρια αγορά θυροξίνη με τη μορφή soft gel cap, η οποία προορίζεται για όσους έχουν γαστρεντερικά προβλήματα.


Βασ. Καλυβιώτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"