Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης

26/4/2024 12:04:20 πμ
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα δεδομένα σχετικά με το όφελος στη γνωσιακή λειτουργία των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) που λαμβάνουν θεραπεία με δισκία κλαδριβίνης παρουσιάστηκαν ως ανηρτημένη ανακοίνωση (poster) στο φετινό συνέδριο της ACTRIMS.


Τα αποτελέσματα της post-hoc ανάλυσης της μελέτης MAGNIFY-MS αναδεικνύουν όφελος στη γνωσιακή λειτουργία των ασθενών με Υποτροπιάζουσα ΠΣ, που έλαβαν θεραπεία με δισκία κλαδριβίνης, καθώς παρατηρείται βελτίωση ή σταθερότητα της γνωσιακής λειτουργίας στα δύο έτη. Πρόσθετα δεδομένα υποστηρίζουν τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητα των δισκίων κλαδριβίνης στο 3ο έτος μετά την έναρξη της θεραπείας, όπως δείχνουν τα υψηλά ποσοστά απουσίας ενεργότητας της νόσου. 


«Οι δεκαετίες εμπειρίας που έχουμε στην ΠΣ μας οδήγησαν στο να γνωρίζουμε με σαφήνεια τα γνωσιακά θέματα που αντιμετωπίζουν περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους», δήλωσε ο Σπ. Δευτεραίος, Ιατρικός Διευθυντής Merck Ελλάδας και Κύπρου. «Με βάση τα δεδομένα από τη MAGNIFY-MS, αισιοδοξούμε για ένα μέλλον στο οποίο το φορτίο από τις μεταβολές της γνωσιακής λειτουργίας στην ΠΣ μπορεί να είναι μειωμένο».


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»