Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ποιο λαχανικό καίει περισσότερες θερμίδες από αυτές που μας παρέχει;

7/3/2017 3:33:10 μμ
Είναι θρεπτικό και οικονομικό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια έρευνα από τα Πανεπιστήμια του Γουόρικ και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Κόβεντρι και του Γουόρικσερ επιβεβαιώνουν πως μπορεί.


Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα που απέδειξε πωςτο θρεπτικό σέλινο μπορεί να οδηγήσει σε καύση έως και διπλάσιων θερμίδων από αυτές που παρέχει. Για να αποδειχτεί αυτό, ένας εθελοντής τοποθετήθηκε σε έναν ειδικό θάλαμο που επέτρεπε στους ειδικούς να μετρούν κάθε θερμίδα που έκαιγε ο οργανισμός του ενώ ακολούθησε ένα 12ωρο διαιτολόγιο που περιελάμβανε ωμό σέλινο και smoothie από σέλινο. Τόσο το ωμό σέλινο (326 γραμμάρια) όσο και το smoothie σέλινου είχαν ενεργειακή αξία 53 θερμίδες.


Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις που απέδειξαν πως ο εθελοντής έκαψε 72 θερμίδες χάρη στο ωμό σέλινο και 112 θερμίδες χάρη στο smoothie. Για να εξηγήσει αυτή τη θερμιδική διαφορά ο Δρ. Τομ Μπάρμπερ από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ αναφέρει πως η πολτοποίηση του λαχανικού οδήγησε σε διάσπαση των φυτικών ινών και στην απελευθέρωση των θρεπτικών συστατικών του λαχανικού, με αποτέλεσμα το συκώτι να εργάζεται με πιο εντατικούς ρυθμούς, γεγονός που οδηγεί και σε μεγαλύτερες καύσεις.


Το σέλινο είναι μια τροφή με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας καθώς αποτελείται από 75% από νερό και 25% από φυτικές ίνες. Δρα αντιοξειδωτικά και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, B2 και θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες σε παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης καθώς και κατά των αρθριτικών παθήσεων. Τέλος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους