Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Βρέθηκε η αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων!
Ερευνητές προτείνουν και πολλά υποσχόμενες μεθόδους θεραπείας τους
Εισάγουμε φάρμακα από την Αλβανία;
Φαρμακοποιός καταγγέλλει πώς οι ελλείψεις φαρμάκων δημιουργούν αδιέξοδο
Αναπτύχθηκε χάπι που προφυλάσσει από τον ιό της γρίπης
Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εποχή στην ανάπτυξη εμβολίων


Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει ένα συμβόλαιο «Αστικής Ευθύνης Φαρμακοποιού»;

13/3/2018 4:46:20 μμ
Και πόσο κοστίζει η ασφάλιση;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ασφάλιση «Αστικής Ευθύνης Φαρμακοποιού» καλύπτει την ευθύνη του ασφαλισμένου προς τρίτους, πελάτες και προμηθευτές από παράβαση καθήκοντος, αμελείς πράξεις και παραλείψεις για ατυχήματα/σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές συμπεριλαμβανομένης της ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης που θα συμβούν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του φαρμακείου.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η ευθύνη του φαρμακοποιού προς τρίτους από την εκτέλεση ιατρικών συνταγών, παρασκευή ιδιοσκευασμάτων, ευθύνη από πρόκληση πυρκαγιάς, διαρροής σωληνώσεων, λειτουργίας ανελκυστήρων, φόρτωση/εκφόρτωση εμπορευμάτων, λειτουργία παρασκευαστηρίου, εργοδοτική ευθύνη, παροχή πρώτων βοηθειών σε ασθενή κ.α., ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Σε περίπτωση που το φαρμακείο απασχολεί υπαλλήλους ή συνεργάτες φαρμακοποιούς τότε συμπεριλαμβάνεται και η δική τους ευθύνη από την άσκηση των καθηκόντων τους, με την προϋπόθεση να έχουν κατονομαστεί κατά την έναρξη της ασφάλισης ή σε κάθε αντικατάσταση.


Συνήθεις προϋποθέσεις ισχύος της ασφάλισης είναι ο φαρμακοποιός να είναι κάτοχος αναγνωρισμένου επίσημου πανεπιστημιακού τίτλου φαρμακευτικής σχολής και να ασκεί το επάγγελμα του με νόμιμη άδεια και όλοι οι συνεργάτες του να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές ενώ συνήθεις εξαιρέσεις είναι η παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας εκτός της Εθνικής Φαρμακευτικής Νομοθεσίας και του κώδικα δεοντολογίας, η χορήγηση μη εγκεκριμένων φαρμάκων από τον ΕΟΦ για μείωση σωματικού βάρους, διακοπή κύησης κ.α., ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.


Το κόστος ενός συμβολαίου Αστικής Ευθύνης Φαρμακοποιού διαμορφώνεται συνήθως ανάλογα το ύψος του ασφαλιζομένου κεφαλαίου π.χ. 20, 25, 40, 50, 100, 150, 200, κ.α. ευρώ και το πλήθος των υπαλλήλων που απασχολούνται εντός του φαρμακείου και κοστίζει ενδεικτικά από 70-80 ευρώ ετησίως. Συνήθως μέχρι έναν ορισμένο αριθμό υπαλλήλων, το ασφάλιστρο παραμένει ίδιο ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φαρμακοποιός καταγγέλλει πώς οι ελλείψεις φαρμάκων δημιουργούν αδιέξοδο
Και ποια είναι τα φάρμακα που τις απογείωσαν


Σχετικά άρθρα

Εισάγουμε φάρμακα από την Αλβανία;
Φαρμακοποιός καταγγέλλει πώς οι ελλείψεις φαρμάκων δημιουργούν αδιέξοδο
Οι φαρμακοποιοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν usb token
Ο Π.Φ.Σ. επιμένει ότι πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις και θεσμικές αλλαγές
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση φαρμακοποιών και ΕΟΦ
Πολλά φάρμακα λείπουν από την ελληνική αγορά και δεν μπορούν να αντικατασταθούν
Ανάκληση παρτίδων σε αντιβιοτικό της Demo
Απόφαση του Ε.Ο.Φ., ύστερα από αίτημα της εταιρείας