Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Επιτρέπεται η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και σε πανεπιστήμια
Για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς
Υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και ΕΔΟΕΑΠ
Δείτε τους όρους της σύμβασης
Το Αλτσχάιμερ σχετίστηκε με τον ιό του έρπητα
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ιός πυροδοτεί τη νόσο ή αν είναι σύμπτωμα


Πληρώνονται αυτές τις ημέρες οι φαρμακοποιοί

13/6/2018 9:36:14 πμ
Ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να φέρει σε τάξη τις οφειλές του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πληρωμές προς τους φαρμακοποιούς πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες από τον ΕΟΠΥΥ, που προσπαθεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του. 


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), κατατέθηκαν τα ποσά της τρίτης πληρωμής που αφορούν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους λογαριασμούς των Φαρμακευτικών Συλλόγων και στους διανεμητικούς λογαριασμούς, μόνο εκείνων που έστειλαν εγκαίρως τα παραστατικά που είχαν ζητηθεί.


Για τους συλλόγους που δεν έστειλαν τα παραστατικά, παρά την 2η ενημέρωση του Π.Φ.Σ. στις 04/05/2018, ο ΕΟΠΥΥ θα αποφασίσει πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή.

Όσο για τις γνωματεύσεις με ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, έχει ξεκινήσει -και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών- η εξόφληση των οφειλών του Φεβρουαρίου.


Αν και παρουσιάστηκαν και πάλι καθυστερήσεις (υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ και του Π.Φ.Σ., η εξόφληση οφείλει να γίνεται εντός τριμήνου), το καλό νέο είναι ότι στο τέλος αυτού του μήνα θα κατατεθεί και η πληρωμή του Μαρτίου για τα ιατροτεχνολογικά.


Ο Π.Φ.Σ., σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  κ. Μπερσίμη, συζήτησε επισταμένως -μεταξύ άλλων- το πρόβλημα της καθυστέρησης της εξόφλησης των γνωματεύσεων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αλλά και το ζήτημα της καθυστέρησης από Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού εκτός της διαδικασίας των υπολοίπων.


Ο κ. Μπερσίμης δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα που αφορά τις συγκεκριμένες ΠΕ.ΔΙ. και ότι με την πληρωμή του Μαρτίου θα τηρηθεί πλέον το χρονοδιάγραμμα πληρωμών εντός των συμβατικών υποχρεώσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης
"Θίγεται το δικαίωμα της επαγγελματικής ελευθερίας του γιατρού", λέει ο ΙΣΑ


Σχετικά άρθρα

Υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και ΕΔΟΕΑΠ
Δείτε τους όρους της σύμβασης
Έλληνας ο νέος αντιπρόεδρος της PGEU
Εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης
Σούπερ μάρκετ στη Λάρισα ζητά να προσλάβει φαρμακοποιό
Σοκ για τους φαρμακοποιούς του νομού
Φαρμακευτική κάνναβη: Από την παρανομία στη θεραπευτική
Η χρήση της από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα