Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πληρώνονται αυτές τις ημέρες οι φαρμακοποιοί

13/6/2018 9:36:14 πμ
Ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να φέρει σε τάξη τις οφειλές του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πληρωμές προς τους φαρμακοποιούς πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες από τον ΕΟΠΥΥ, που προσπαθεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του. 


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), κατατέθηκαν τα ποσά της τρίτης πληρωμής που αφορούν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους λογαριασμούς των Φαρμακευτικών Συλλόγων και στους διανεμητικούς λογαριασμούς, μόνο εκείνων που έστειλαν εγκαίρως τα παραστατικά που είχαν ζητηθεί.


Για τους συλλόγους που δεν έστειλαν τα παραστατικά, παρά την 2η ενημέρωση του Π.Φ.Σ. στις 04/05/2018, ο ΕΟΠΥΥ θα αποφασίσει πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή.

Όσο για τις γνωματεύσεις με ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, έχει ξεκινήσει -και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών- η εξόφληση των οφειλών του Φεβρουαρίου.


Αν και παρουσιάστηκαν και πάλι καθυστερήσεις (υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ και του Π.Φ.Σ., η εξόφληση οφείλει να γίνεται εντός τριμήνου), το καλό νέο είναι ότι στο τέλος αυτού του μήνα θα κατατεθεί και η πληρωμή του Μαρτίου για τα ιατροτεχνολογικά.


Ο Π.Φ.Σ., σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  κ. Μπερσίμη, συζήτησε επισταμένως -μεταξύ άλλων- το πρόβλημα της καθυστέρησης της εξόφλησης των γνωματεύσεων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αλλά και το ζήτημα της καθυστέρησης από Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού εκτός της διαδικασίας των υπολοίπων.


Ο κ. Μπερσίμης δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα που αφορά τις συγκεκριμένες ΠΕ.ΔΙ. και ότι με την πληρωμή του Μαρτίου θα τηρηθεί πλέον το χρονοδιάγραμμα πληρωμών εντός των συμβατικών υποχρεώσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου