Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΕΦΝΙ: Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα με την πλατφόρμα ΕΚΑΠΥ

10/11/2023 4:31:40 πμ
Η διαδικασία παραγγελιών φαρμάκων είναι χρονοβόρα, προκαλεί σύγχυση και καθυστερήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί με την πλατφόρμα παραγγελιών φαρμάκων ΕΚΑΠΥ, παρά τις πολλαπλές συναντήσεις και επικοινωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους.


Όπως αναφέρει η ΠΕΦΝΙ σε επιστολή της προς τη διοίκηση της ΕΚΑΠΥ και το υπουργείο Υγείας, «τα προβλήματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αντί να επιλύονται, σε σημείο που δεν προλαβαίνουμε ούτε να τα καταγράψουμε στο σύνολό τους». 


Ενδεικτικά αναφέρονται: το σύστημα είναι χρονοβόρο και μη φιλικό, ενώ συνεχείς εναλλαγές σκευασμάτων στην πλατφόρμα οδηγούν ασθενείς και προσωπικό σε σύγχυση και σε ελλιπή συμμόρφωση. Παράλληλα δεν υπάρχει πληροφόρηση για τα ποσοστά ποσοτήτων ανά προϊόν, ώστε κάθε νοσοκομείο να διαχειριστεί συνολικά τις ανάγκες του.

Επιπλέον, σχετικά με τα φάρμακα Διαπραγμάτευσης, η ΠΕΦΝΙ διαμαρτύρεται μεταξύ πολλών άλλων για τεχνικά προβλήματα, για αυθαίρετες περικοπές φαρμάκων για συγκεκριμένους πληθυσμούς με προγραμματισμένες θεραπείες, για σκευάσματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται αυτόματα. 


Η Ένωση καταλήγει πως επιβάλλεται η άμεση τροποποίηση του πλαισίου λειτουργίας της πλατφόρμας, ενώ επισημαίνει πώς καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία παραγγελιοληψίας, εξαντλητική επιβάρυνση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών με την τραγική αύξηση της γραφειοκρατίας και παραποίηση των αρμοδιοτήτων τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου