Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παραιτήθηκε ο Κ. Θεοδοσιάδης από το "τιμόνι" του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης

16/10/2017 11:18:52 πμ
Μετά από 19 χρόνια συνεχούς προσφοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο συνέδριο-έκθεση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Pharma Point, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου 2017, ο πρόεδρος του Συλλόγου της συμπρωτεύουσας, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την παραίτησή του.


Επί 19 συναπτά έτη ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου και από τις δράσεις του ξεχωρίζουν –εκτός από το «θεσμό» του συνεδρίου Pharma Point– , η δημιουργία του πρώτου Διανεμητικού Λογαριασμού το 2000, τα σεμινάρια για τη δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών από το 2001 μέχρι σήμερα, τα μεταπτυχιακά προγράμματα για φαρμακοποιούς το 2016, το Φαρμακευτικό Μουσείο κ.ά.


Ο ίδιος ο Κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι ο αγώνας για την προάσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών θα συνεχιστεί από το Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, με τα ίδια ιδανικά, αξίες και αρχές.


Φανερά συγκινημένος και μετά από πολλές ομιλίες και βίντεο από ανθρώπους που μίλησαν για εκείνον και το έργο του, είπε στο βήμα του Pharma Point ότι ο σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν «παιδί» του, για το οποίο αδίκησε το πραγματικό του γιο και τον κράτησε συχνά μακριά από την οικογένειά του. Αναφέρθηκε σε ανθρώπους από το 1998, όταν «έπεσε στα βαθιά» –όπως είπε– που τον στήριξαν στις δράσεις του, μίλησε για την πρώτη διαδήλωση των φαρμακοποιών στο άγαλμα του Βενιζέλου το 2010, για τα μνημόνια που τον σημάδεψαν, παραδέχτηκε λάθη, αλλά δήλωσε ότι αγωνίστηκε με το κεφάλι ψηλά. Ευχαρίστησε φίλους, συνεργάτες και όλα τα μέλη που πέρασαν από το Δ.Σ. αυτά τα 19 χρόνια, χρεώνοντας τα λάθη στον εαυτό του και τα "καλά" σε όλους. 


Όσο για το λόγο της παραίτησής του είπε ότι η ιδιότητά του ως προέδρου του Π.Φ.Σ. "απαιτεί πολλές ώρες και ημέρες μακρυά από τη Θεσσαλονίκη" και δεν θέλει να είναι "μισός πρόεδρος εδώ και μισός πρόεδρος εκεί", όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο δήλωσε πως θα παραμείνει ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι να ολοκληρωθεί η 3ετία, για την οποία έχει εκλεγεί, και προκειμένου να στηρίξει το νέο πρόεδρο. 


Από σήμερα, Δευτέρα 16/10, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου. Ο κ. Θεοδοσιάδης είπε ότι ότι για τη θέση αυτή θα εισηγηθεί  να αντικατασταθεί από το γενικό γραμματέα του Συλλόγου, Διονύση Ευγενίδη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά