Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ο τρόπος ζωής που ενισχύει το ανοσοποιητικό

31/1/2017 2:25:00 μμ
Απολαύστε τη ζωή με καλύτερη υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναζητάτε τρόπους να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας; Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή σας μπορούν πραγματικά να σας προστατέψουν από τις ασθένειες και να απολαύσετε τη ζωή με καλύτερη υγεία…

 

Κοιμηθείτε καλά

Χωρίς τον ύπνο, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7-9 ώρες ύπνου το βράδυ για να είναι ενεργοί και δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ λίγο πριν από το βραδινό ύπνο και δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας.

Κόψτε το κάπνισμα

Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά η διακοπή του καπνίσματος πραγματικά θα βελτιώσει την υγεία σας όσο δεν φαντάζεστε! Μεγάλη προσοχή απαιτεί και το παθητικό κάπνισμα. Καλό είναι να αποφεύγεται και αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό για πιθανούς τρόπους υποβοήθησης για τη διακοπή του καπνίσματος.

Μειώστε το άγχος

Λίγο άγχος βοηθά τον οργανισμό να ανταποκριθεί σε προκλήσεις, αλλά αν το παρακάνουμε, ο οργανισμός μας αντιδρά. Προκειμένου να διατηρούμε το σύστημα άμυνας του οργανισμού ισχυρό, καλό είναι να κάνουμε διαλείμματα από τις στρεσογόνες δραστηριότητες και να χαλαρώνουμε ασχολούμενοι κατά το δυνατόν με πράγματα που απολαμβάνουμε!

Ασκηθείτε

Η άσκηση σμιλεύει το σώμα, ανεβάζει τη διάθεση και είναι και ένας απλός τρόπος για να δυναμώσουμε την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον συμβάλλει στην αποφυγή της υψηλής πίεσης, της οστεοπόρωσης, των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου. Μισή ώρα περίπου την ημέρα είτε στο γυμναστήριο είτε οποιουδήποτε τύπου άσκησης (ποδήλατο, περπάτημα, γιόγκα, κολύμπι, αθλήματα) είναι αρκετή!

 

Ανοιχτείτε κοινωνικά

Οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία μας. Οι άνθρωποι με υγιείς σχέσεις (οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές) είναι πιθανό να ζουν περισσότερο από τα λιγότερο κοινωνικά άτομα. Αν θέλετε να διευρύνετε τον κύκλο σας, ενταχτείτε σε ομάδες που ασχολούνται με θέματα που σας ενδιαφέρουν, όπως ομάδες εθελοντών, πολιτισμού και τεχνών ή ακολουθήστε ακόμα και ένα νέο πρόγραμμα σπουδών!

Αποκτήστε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Τα σκυλιά και άλλα κατοικίδια ζώα, εκτός από τη συντροφιά και την αγάπη τους, προσφέρουν σε ενήλικες και παιδιά ανοσία σε ουσίες και μας γλιτώνουν από ασθένειες και αλλεργίες! Επιπλέον μας «αναγκάζουν» να ασκούμαστε περισσότερο! Ατομα με κατοικίδια εμφανίζουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, άρα και πιο υγιή καρδιά.

Κάντε σεξ

Το σεξ δεν είναι μόνο απόλαυση! Μελέτη διαπίστωσε σχέση μεταξύ ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και της σεξουαλικής ζωής. Εκείνοι που έκαναν έρωτα πιο συχνά εμφάνισαν ισχυρότερο ανοσοποιητικό!

 

Φάτε πολύχρωμα

Τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μας προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα. Επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συμβάλλουν τα στρείδια, τα προϊόντα ολικής άλεσης, το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, το τσάι, το σκόρδο, το τζίντζερ.

Ενημερωθείτε για τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής

Υπάρχουν σκευάσματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, σε συνδυασμό με τη διατροφή, αλλά καλό είναι να συμβουλεύεστε το γιατρό ή φαρμακοποιό σας πριν ξεκινήσετε να τα λαμβάνετε. Τα περισσότερα φυτικά και φυσικά προϊόντα είναι ασφαλή αλλά κάποια από τα συμπληρώματα έχουν αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες, για τις οποίες πρέπει να είστε ενήμεροι!

Περιορίστε το αλκοόλ

Περισσότερα από δύο ποτά για τους άνδρες και από ένα για τις γυναίκες μπορεί να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό και να μας αφήνει εκτεθειμένους στις ασθένειες.

 

Πλύνετε τα χέρια σας

Ο νούμερο 1 κανόνας για την αποφυγή των ιώσεων είναι το τακτικό και προσεκτικό πλύσιμο χεριών! Πλένετε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και τρεχούμενο νερό. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα απολυμαντικά υγρά χεριών με τουλάχιστον 60% οινόπνευμα. Καλό είναι να απομακρύνουμε τα μικρόβια και να προφυλάσσουμε τον οργανισμό πριν χρειαστεί να αναλάβει το ανοσοποιητικό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους