Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο σπαταλημένος χρόνος είναι σπαταλημένο χρήμα

2/12/2016 1:10:31 μμ
To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Το ελληνικό φαρμακείο φαίνεται ότι αποτελεί το καινούργιο πεδίο δόξας στο οποίο συνωστίζονται πολλοί και διάφοροι «ειδήμονες» που μοιάζουν να κατέχουν μαγικές συνταγές για να το κάνουν να αναπτυχθεί, να απαγκιστρωθεί από την πεπαλαιωμένη νοοτροπία που το κρατάει στάσιμο και να περάσει στο στάδιο της λειτουργίας του ως εμπορικής επιχείρησης που κινείται με βάση τους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού.


Ας βάλουμε μια σειρά. Η άριστη γνώση της λειτουργίας, των προβλημάτων και των αναγκών του ελληνικού φαρμακείου αποτελεί προαπαιτούμενο για να μιλήσουμε για το πού οδεύει. Στη βάση αυτή πρέπει να πατήσουν και να αξιοποιηθούν τα εργαλεία και οι λειτουργίες που πρέπει να εντάξει το φαρμακείο στη φαρέτρα του: να αποκτήσει διακριτή ταυτότητα, να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ, να εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα της «σιωπηλής πώλησης», να εντάξει ενέργειες επικοινωνίας συνδυάζοντας αφενός παραδοσιακούς τρόπους και αφετέρου κάνοντας χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Στον προβληματισμό τους για την αναζήτηση της νέας τους ταυτότητας στο απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, πολλοί φαρμακοποιοί επιζητούν εξειδικευμένες γνώσεις από εταιρείες και υπηρεσίες «νέας εποχής» για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Δεν αρκεί.


Πράγματι, ο φαρμακοποιός δεν είναι παντογνώστης, αλλά εξειδικευμένος επιστήμονας που καλείται να διευθύνει μια σύγχρονη, πολυπλόκαμη επιχείρηση. Σωστά επομένως αναζητά την εξειδικευμένη γνώση και τους ανθρώπους που μπορούν να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω. Φτάνει, βέβαια, να μιλάμε για ειδικούς και όχι για «ειδικούς». Οι τυπικές γνώσεις δεν αρκούν. Ο ειδικός στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού φαρμακείου πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται καθημερινά και να οσμίζεται τις κυοφορούμενες αλλαγές και το πού θα οδηγήσουν στο άμεσο μέλλον το ελληνικό φαρμακείο.


Κυρίως όμως πρέπει να κάνει ένα πράγμα: να γνωρίζει τόσο καλά τα εργαλεία του, ώστε να προτείνει μοναδικές και καινοτόμες λύσεις. Προσοχή: όχι για όλα τα φαρμακεία, αλλά για κάθε φαρμακείο χωριστά! Συνταγές τύπου «one size fits all» μπορεί να λειτουργήσουν για λίγο, αλλά δεν στέκονται σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει ούτε χρήμα, αλλά κυρίως χρόνος για πέταμα για το ελληνικό φαρμακείο.


Το Pharmacy2020 ασχολείται δημιουργικά με κάθε πελάτη του ξεχωριστά. Έχω τονίσει σε άρθρα μου ότι δεν υπάρχουν δύο φαρμακεία ίδια το ένα με το άλλο, ούτε δύο φαρμακοποιοί ίδιοι ο ένας με τον άλλον. Η ενιαία εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας για το φαρμακείο δεν ισχύει πλέον. Κάθε φαρμακείο υποχρεούται να έχει τη δική του προσωπικότητα αν θέλει να επιβιώσει.


Δεν το κρύβουμε. Επιδιώκουμε να είμαστε τόσο καλοί, ώστε να μην μπορείτε να μας αγνοήσετε! Παρακολουθούμε ανελλιπώς τις εξελίξεις, κυρίως στο εξωτερικό, τις προσαρμόζουμε στην ελληνική πραγματικότητα επιστρατεύοντας τη δημιουργική μας σκέψη και τις παραμετροποιούμε για κάθε φαρμακείο ξεχωριστά. Με αυτό το σκεπτικό δουλεύουμε, αυτό το σκεπτικό μας κάνει κάτι περισσότερο από συμβούλους ανάπτυξης για τους πελάτες μας. Μας κάνει στρατηγικούς συνεργάτες τους σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και εξέλιξης.


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.


Πηγή:http://www.pharmacy2020.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου