Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Νέος σύγχρονης τεχνολογίας ψηφιακός μαστογράφος λειτουργεί στο Ιπποκράτειο

19/5/2015 2:26:06 μμ
Δωρεά εφοπλιστικής οικογένειας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Μια από τις πλέον σύγχρονες σε ευρωπαϊκό επίπεδο Μονάδες Μαστού λειτουργεί ήδη στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», μετά τη μεγάλη δωρεά του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Η χορηγία περιελάμβανε την τεχνολογική αναβάθμιση και την κτιριακή ανακαίνιση της Μονάδας Μαστού του Ε.Κ.Π.Α.



Πιο συγκεκριμένα, στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της Μονάδας Μαστού προστέθηκε ο εξαιρετικής, πλέον σύγχρονης, τεχνολογίας ψηφιακός μαστογράφος της General Electric Senograph ESSENTIAL, με δυνατότητα τομοσύνθεσης αλλά και χρήσης σκιαγραφικού στα πλαίσια του spectral mammography. Επιπλέον, προστέθηκε και ο κορυφαίας τεχνολογίας υπερηχοτομογράφος της General Electric LOGIQ E9 XD with XDClear με δυνατότητα διενέργειας ελαστογραφίας και ογκομετρικών υπολογισμών.

Εκτός αυτών, μη ραδιοϊσοτοπικό μηχάνημα ανίχνευσης λεμφαδένα φρουρού, τελευταίας τεχνολογίας συσκευή στερεοταξίας και ολόκληρος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός με υπολογιστές, εκτυπωτές κ.ά.

Με τον εξοπλισμό αυτό το προσωπικό της Κλινικής ενισχύεται σημαντικά στην προσπάθεια για επιστημονικά έγκυρη, αποτελεσματική και πλήρη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών, έχοντας πλέον στη διάθεσή του τα πιο σύγχρονα απεικονιστικά μέσα.

Η δωρεά του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των ευεργετών και των δωρητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και συμμετοχή στο 2ο Run for Autism της Λάρισας
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"