Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»

17/4/2024 7:13:09 πμ
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η νομιμοποίηση της διενέργειας του συνόλου των εμβολιασμών για πολίτες άνω των 18 ετών καθιστά τα φαρμακεία μας Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων», αναφέρει το Δ.Σ. του ΠΦΣ σε ανακοίνωσή του, σαφώς ικανοποιημένο από την ψήφιση του άρθρου 47 του Ν.5102/24 που κάνει πραγματικότητα μια διεκδίκηση του κλάδου.

«Πρόκειται για μια κατάκτηση όχι μόνο για το επάγγελμα αλλά για ολόκληρη την αλυσίδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προς όφελος των πολιτών», συμπληρώνει με την πεποίθηση ότι οι φαρμακοποιοί θα ανταποκριθούν σε αυτό που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία. Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για μια «συλλογική και συστηματική δουλειά» που οδήγησε στην επίτευξη των στόχων του, ενώ θέτει τις «προϋποθέσεις για αντίστοιχες νομοθετήσεις στο μέλλον». 


Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο ΠΦΣ στη σταθερή τιμή αποζημίωσης για τη διενέργεια του εμβολιασμού Covid-19, στα 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Όπως επισημαίνει, νομιμοποιείται για πρώτη φορά η αποζημίωση των φαρμακοποιών για την εμβολιαστική πράξη που διενεργούν, ενώ παράλληλα δεν δίνεται η δυνατότητα για τα «φαινόμενα ευτελισμού» που παρουσιάστηκαν με τη διενέργεια των rapid tests.

Οι επόμενοι στόχοι

Τέλος, η διοίκηση του ΠΦΣ κάνει έναν απολογισμό του έργου της μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι 19 νομοθετικές ρυθμίσεις θεσπίστηκαν με την επιμονή και διεκδίκηση του Συλλόγου, ενώ ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος με το υπουργό Υγείας για την επιστροφή των ΦΥΚ στα φαρμακεία, τον επαναπροσδιορισμό και εξορθολογισμό του bonus στη διάθεση γενοσήμων, την αποζημίωση για τη διανυκτέρευση, την κατάργηση του rebate, την κατάργηση της παρακράτησης 0,8% στη χορήγηση off–patent, την εκλογίκευση του ωραρίου, τη διεκδίκηση του ρόλου μας στις υπηρεσίες για το φαρμακείο και άλλων θεσμικών μας αιτημάτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση