Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέος πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης

27/7/2017 8:40:34 πμ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με νέο πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ψηφοφορία στη δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε εχθές, 26/7/2017, εκλέγονται οι:

  • Πρόεδρος: Κυριάκος Θεοδοσιάδης (9 ψήφοι)
  • Α' Αντιπρόεδρος: Απόστολος Βαλτάς (10 ψήφοι)
  • Β' Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Παπαθανάσης (9 ψήφοι)
  • Γ' Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κούβαρης (9 ψήφοι)
  • Γενικός Γραμματέας: Σεραφείμ Ζήκας (10 ψήφοι)
  • Αναπληρωτής Γραμματέας: Αλέξανδρος Τσαπέκος (10 ψήφοι)
  • Ταμίας: Ιωάννης Παπαπούλιος  (9 ψήφοι)

Tα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι οι: Στέλιος Καλογερόπουλος, Πολυχρόνης Συμεωνίδης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Ιωάννης Τσικανδηλάκης, Πέτρος Ραράκος, Ηλίας Χαλιγιάννης, Ιωάννης Δαγρές, Ιωάννης Καβαλάρης.


 O νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που είναι πολλά και οξυμένα. Για την επίλυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων και στην προσπάθεια αυτή ουδείς περισσεύει».

Συνδιοίκηση με Απόστολο Βαλτά

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου, οι Κυριάκος Θεοδοσιάδης και Απόστολος Βαλτάς συμφώνησαν να συνδιοικήσουν, με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του προέδρου και στις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου.


Όπως εξηγούν, οι συνδυασμοί ΑΕΣΠ και  "Προοπτική για το φαρμακείο του αύριο" οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση με δεδομένα το συσχετισμό των δυνάμεων -όπως αυτός αποτυπώθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 15μελούς Δ.Σ. του ΠΦΣ-  και την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας για την άμεση συγκρότηση Προεδρείου, ικανού να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου:

«Βούλησή μας είναι να ενεργήσουμε ενωτικά, καλώντας και τις δυνάμεις εκτός Προεδρείου να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος σε "αντιπαραθέσεις για την αντιπαράθεση".

Η ανυπόφορη καθημερινότητα που βιώνει σήμερα το μικρομεσαίο φαρμακείο, η συνεχιζόμενη δραστική μείωση της ρευστότητας και του κύκλου των εργασιών μας , καθώς και όλα τα κενά και οι επιβαρυντικές επιπτώσεις των διαδικασιών στην άσκηση των συμβατικών μας καθηκόντων μας ταλαιπωρούν και κλονίζουν τη βιωσιμότητά μας.

Αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και βέβαιοι ότι η όποια παράταση συγκρότησης Προεδρείου στον ΠΦΣ θα αποτελούσε μια λανθασμένη επιλογή, επακόλουθο της οποίας θα ήταν η ανεπιτυχής ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των στόχων μας, καθώς και η επιδείνωση περαιτέρω της αγωνίας του ανυπεράσπιστου σήμερα φαρμακοποιού, προχωρούμε στην επίσημη και υπεύθυνη εκπροσώπηση του κλάδου το ταχύτερο δυνατόν.

Σας ευχαριστούμε χωρίς διάκριση όλους, ψηφοφόρους μας και μη.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε επιτυχώς στις υψηλές απαιτήσεις που επιβάλουν οι περιστάσεις .
Είμαστε πάντα ανοικτοί στην εποικοδομητική σας κριτική, η οποία προάγει το έργο μας και το έργο των πρωτοβάθμιων Συλλογικών Οργάνων, με στόχο να πετύχουμε την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από τον κλάδο μας και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το ελληνικό φαρμακείο.»

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Οι δύο συνδυασμοί, σύμφωνα με το κοινό τους πλέον πρόγραμμα, ανακοίνωσαν τις πρώτες προτεραιότητές τους που είναι:

  • Η άμεση αποκατάσταση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού.
  • Η εξομάλυνση στη λειτουργία του Ε-ΔΑΠΥ και των πληρωμών των αναλωσίμων εντός του συμβατικού πλαισίου και η ταχύτατη διαχείριση των ενστάσεων.
  • Η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Η άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στη διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων, καθώς επίσης και η διασύνδεση του Ε-ΔΑΠΥ με τα λογισμικά προγράμματα φαρμακείων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου