Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέο ασφαλιστικό χαράτσι-φωτιά και για τα φαρμακεία

8/5/2017 5:48:42 μμ
Αποφασίστηκε στα μουλωχτά το μεσημέρι της Παρασκευής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


"Απαράδεκτη και φορομπηχτική" χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί την προωθούμενη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο-σκούπα που θα κατατεθεί στη Βουλή, η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από ένα νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών η ποσοστιαία εισφορά θα επιβάλεται στο συνολικό εισόδημα του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρούνται, όμως, πρώτα οι ασφαλιστικές εισφορές.

Με αυτό το νέο τρόπο υπολογισμού, που προτάθηκε από τους δανειστές και θα εφαρμοστεί από το 2018 προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων, περίπου 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα έχουν επιβάρυνση στις εισφορές τους μέχρι και 110 ευρώ κάθε μήνα.


Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις ασφαλισμένους με εισόδημα από 6.000 ευρώ και πάνω, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα και θα αγγίξει το 36%.

 

Την είδηση ότι επίκειται αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για μια μεταβατική λύση, ενώ η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αποσιώπησαν το θέμα.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) καλεί την κ. Αχτσιόγλου να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, "η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία", όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την αρμόδια υπουργό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου