Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα ταλαιπωρία επιφύλαξε η ΗΔΙΚΑ για τους φαρμακοποιούς

15/6/2018 10:39:08 πμ
Φαίνεται πάντως πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα ταλαιπωρία επιφύλαξε η ΗΔΙΚΑ για τους φαρμακοποιούς, καθώς εδώ και 2 μέρες εμποδίζεται η εκτέλεση ορισμένων συνταγών.


Μάλιστα, εμφανίζεται ένα μήνυμα στον υπολογιστή, το οποίο στην περιγραφή σφάλματος γράφει: «δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του φαρμάκου» και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονταν είτε να εκτελούν χειρόγραφα τις συνταγές ή να τις κρατούν για να τις εκτελέσουν σε δεύτερο χρόνο, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα.


Μια ημέρα μετά την έναρξη των προβλημάτων, την Πέμπτη 14/06, η ΗΔΙΚΑ έβγαλε τελικά ανακοίνωση ότι «από 13/06/2018 στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ο έλεγχος των SPC φίλτρων των φαρμάκων, τόσο κατά την καταχώρηση όσο και κατά την εκτέλεση των συνταγών, πραγματοποιείται στους ICD10 κωδικούς διάγνωσης, με τους οποίους ο γιατρός έχει αντιστοιχίσει κάθε φάρμακο της συνταγής».


Το «μπλοκάρισμα» δηλαδή οφείλεται σε αναβάθμιση του συστήματος με SPC φίλτρα και με νέους πιο αυστηρούς κανόνες για τους γιατρούς, ωστόσο δεν γινόταν στη συνταγογράφηση αλλά στην εκτέλεση των συνταγών.


Φαίνεται πάντως πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος επικοινώνησε με την ΗΔΙΚΑ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συνταγές που έχουν ήδη συνταγογραφηθεί αλλά και αυτές που θα συνταγογραφούνται στο εξής, θα εκτελούνται κανονικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου