Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μειώνονται τα ποσοστά συμμετοχής στα φάρμακα για τους στρατιωτικούς

20/1/2015 12:00:20 μμ
Κοινή υπουργική απόφαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Νέα ποσοστά μείωσης των τιμών των φαρμάκων και των συναφών φαρμακευτικών προϊόντων που διατίθενται στους δικαιούχους από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία και τα υποκαταστήματά τους, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ?μυνας Φώφη Γεννηματά και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό μείωσης των τιμών των φαρμάκων που διατίθενται στους δικαιούχους από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία και τα υποκαταστήματά τους καθορίζεται ως εξής:

α. Για τα διατιθέμενα συνταγογραφούμενα φάρμακα με Ποσοστό Μικτού Κέρδους (mark up) Φαρμακείου ίσο ή μεγαλύτερο του 12% επί της χονδρικής τιμής, στην εκάστοτε λιανική τιμή της επίσημης Κρατικής Διατίμησης, ελαττωμένης κατά ποσοστό 10% υπέρ:

(1) Των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α) ή τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), για τους δικαιούχους που απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους στη δαπάνη φαρμακευτικής τους περίθαλψης.

(2) Των ιδίων των δικαιούχων, για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στη δαπάνη της φαρμακευτικής τους περίθαλψης με ποσοστό συμμετοχής ίσο ή μεγαλύτερο του ποσοστού έκπτωσης.

(3) Των ιδίων των δικαιούχων, για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στη δαπάνη της φαρμακευτικής τους περίθαλψης με ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του ποσοστού έκπτωσης και εν συνεχεία υπέρ των Φ.Κ.Α ή τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για το υπολειπόμενο ποσοστό μέχρι το 10%.

(4) Των ιδίων των δικαιούχων στη συνολική επιβάρυνση όπως αυτή προκύπτει από τη διαφορά λιανικής τιμής και τιμής αποζημίωσης φαρμάκου.

(5) Των ιδίων των δικαιούχων στην ελεύθερη πώληση φαρμάκων όπου αυτή προβλέπεται.

β. Για τα διατιθέμενα συνταγογραφούμενα φάρμακα με Ποσοστό Μικτού Κέρδους (mark up) Φαρμακείου κάτω του 12% επί της χονδρικής τιμής, στην εκάστοτε λιανική τιμή τηςοντα επίσημης Κρατικής Διατίμησης.

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) καθώς και τα συναφή φαρμακευτικά προϊόντα (παραφαρμακευτικά, επιδεσμικά κ.λ.π), διατίθενται στην τιμή απόκτησής τους, προσαυξημένη κατά 10% πλέον νομίμων επιβαρύνσεων.»

Πηγή: http://www.healthview.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»