Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: Ποια είναι η «εσωτερική» τρόικα που επιβάλλει τα μέτρα στα φαρμακεία;

25/5/2017 4:33:49 μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΦΣ στο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι οικονομολόγοι έχουν αποτύχει παταγωδώς στο να φτιάξουν σωστά συστήματα υγείας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, στην ομιλία του στο 1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας με θέμα: Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη.

Αυτό που χρειαζόμαστε όπως είπε, είναι ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας και αυτό γιατί «πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν αλλάξει οι εποχές», όπως είπε.


«Διερωτώμαι αν οι αλυσίδες είναι ανάπτυξη, αν θα έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος και απάντησε. «Προφανώς όχι και το είδαμε στις ανατολικές χώρες όπου τα ιδιωτικά φαρμακείας πουλήθηκαν σε καρτέλ με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και έτσι, αφού το σύστημα απέτυχε, τώρα επιστρέφει το και πάλι στα ιδιωτικά φαρμακεία».

Όσο για το θέμα της αύξησης διείσδυσης των γενοσήμων, είναι ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Λουραντο. Τα γενόσημα πολεμήθηκαν, όπως είπε, από όλους πλην των φαρμακοποιών. Απαξιώθηκαν από όλους και τώρα προσπαθούμε να τα αυξήσουμε και μάλιστα άμεσα. Πως θα γίνει αυτό διερωτήθηκε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει ένα στόχο χωρίς ωστόσο να έχει γνώσεις στο θέμα. «Τι ζόρι τραβάει ο προϋπολογισμός της χώρας αν θα είναι αυξημένα τα γενόσημα ή τα πρωτότυπα αφού τη διαφορά την πληρώνει ο πολίτης;».

Για το ιδιοκτησιακό, όπως είπε «όπου έγινε αυτό το μοντέλο ήταν λανθασμένο και όλα αυτά γίνονται γιατί τα επιβάλει η τρόικα.Το θέμα όμως είναι ποια τρόικα; Αυτή της Ευρώπης ή η εσωτερική τρόικα. Γιατί τα μέτρα για τα φαρμακεία δεν τα επέβαλλε η τρόικα» όπως είπε ο κ. Λουράντος, αλλά ήταν επινόηση της κυβέρνησης, παρόλα αυτά κανείς δεν απαντά επίσημα. «Ποια είναι η εσωτερική τρόικα θέλω να μάθω ακόμα περιμένω απάντηση από τον πρωθυπουργό», σημείωσε.


«Μάχομαι για να αποδείξω ότι τελικά η αισιοδοξία είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να λάβουμε σοβαρά υπόψη το θέμα της υγείας και του φαρμάκου. Οι περικοπές στο φάρμακο είναι εγκληματική πράξη», σύμφωνα με τον κ. Λουράντο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου