Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χάος με το νέο eΔΑΠΥ και τις γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών

23/2/2017 2:14:07 μμ
Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόταση προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η νέα πύλη του eΔΑΠΥ άνοιξε αλλά δυστυχώς τα προβλήματα ήταν πολλά και τέτοια που καθίσταται αδύνατο να περαστούν οι γνωματεύσεις συνταγών και γνωματεύσεων από τα φαρμακεία.


Και ενώ ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κωνσταντίνος Λουράντος (από τις Βρυξέλλες) ενημερώνει τους συναδέλφους του ότι είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ και την Intrasoft και τα προβλήματα θα λυθούν σύντομα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) αναλαμβάνει και εκείνος με τη σειρά του να απευθυνθεί στον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη για να εκφράσει τα παράπονά του και να προτείνει έναν τρόπο διαχείρισης της κατάστασης.


Στην επιστολή του ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης αναφέρει τα ακόλουθα:


«Κύριε Πρόεδρε,

Οφείλω να σας μεταφέρω την πλήρη αναστάτωση που υπάρχει στους κόλπους των φαρμακοποιών εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του e-ΔΑΠΥ ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών δεν γνωρίζουν και σε κάθε περίπτωση δεν συνταγογραφούν με τα νέα πρότυπα. Αλλά και όταν συνταγογραφήσουν σωστά, σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αδύνατη η πρόσβαση των φαρμακοποιών στο σύστημα καταχώρησης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Με λίγα λόγια υπάρχει ένα απόλυτο αλαλούμ που δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει φαρμακοποιό που να μπορεί να υλοποιήσει τη διαδικασία καταχώρησης των γνωματεύσεων.


Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχει μία και μόνο λύση:

Για τους επόμενους δύο μήνες η διαδικασία χορήγησης και καταχώρησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων να γίνεται όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια. Στο διάστημα αυτών των δύο μηνών να γίνουν όλες οι μηχανογραφικές προσαρμογές, να γίνουν όλα τα test που θα επιβεβαιώνουν την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και όταν επιβεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν άψογα να ενταχθούμε στις νέες διαδικασίες.

Η μετάβαση από την προηγούμενη κατάσταση στη νέα δεν μπορεί να γίνει όσο το σύστημα παρουσιάζει τόσα πολλά προβλήματα και οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και μάλιστα όχι εξαιτίας τους.

 

Για το λόγο αυτό ζητάμε οι γνωματεύσεις που έχουμε συγκεντρώσει από 1/1/2017 – 28/2/2017 να υποβληθούν όπως κατά το παρελθόν και να εξοφληθούν μαζί με τις συνταγές Ιανουαρίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκίνησε με Early Bird Rate έως 15/05






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου