Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΘ: Ψήφισμα κατά παράνομης απόφασης για τις κενές θέσεις φαρμακείων

31/1/2024 10:22:33 μμ
Αιφνιδιαστικά καταργήθηκε η ενιαία φαρμακευτική περιφέρεια Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης στην κατάργηση της ενιαίας φαρμακευτικής περιφέρειας που ισχύει στο νόμο δυνάμει του Προεδρικού Διατάγματος 306/1992. Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), ο οποίος συγκάλεσε χθες Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το θέμα, κάνει λόγο για διαφαινόμενη πρόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να προκηρύξει θέσεις νέων φαρμακείων κατά παράβαση της νομοθεσίας.


«Η αιφνιδιαστική αυτή καταστρατήγηση των κείμενων διατάξεων και πιο συγκεκριμένα του Προεδρικού Διατάγματος 306/1992 που ορίζει εν συνόλω και ρητά τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ως ενιαία φαρμακευτική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αφήνει πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της», αναφέρεται στο ψήφισμα. Σημειώνεται δε ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, νομικές, διοικητικές και άλλες που θα διασφαλίζουν την τήρηση της νομιμότητας.

Στο πλευρό των φαρμακοποιών οι βουλευτές Κ. Νοτοπούλου και Στ. Σιμόπουλος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημέρωσε σχετικά τους βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Στράτο Σιμόπουλο (ΝΔ), οι οποίοι καλούν την Περιφέρεια να προχωρήσει σε διαβούλευση με τον ΦΣΘ. «Η απόφαση αυτή αποτελεί πραγματικό πλήγμα στη λειτουργία των υφιστάμενων φαρμακείων της πόλης, καθώς προκαλεί σωρεία προβλημάτων σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο και ενώ η αναλογία φαρμακείων ανά κάτοικο είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλα αστικά κέντρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ. Νοτοπούλου. Ο Στ. Σιμόπουλος σημείωσε αντίστοιχα ότι η απόφαση θα «ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση και άλλων φαρμακείων σε μία ήδη πολύ κορεσμένη αγορά».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)