Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φορολόγηση βάσει πραγματικών δεδομένων & νέα ύλη στα φαρμακεία ζητά ο ΠΦΣ

20/11/2023 12:33:34 πμ
Ανακοινώσεις με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο και από τον Φ.Σ. Λάρισας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή το κατατεθέν φορολογικό νομοσχέδιο, ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι ο κλάδος των φαρμακείων αποδεδειγμένα δεν φοροδιαφεύγει και είναι υποχρεωμένος να επιβαρύνεται με ένα απαράδεκτο, μνημονιακό rebate, το οποίο απομειώνει δραματικά οποιαδήποτε κερδοφορία. Τονίζοντας ότι η κατάργηση του rebate είναι επιτακτική ανάγκη, ζητά από την κυβέρνηση η φορολόγηση των φαρμακείων να προσδιορίζεται με ένα προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους βάσει πραγματικών δεδομένων, «χωρίς να υπεισέρχονται υποκειμενικοί παράγοντες».


Επιπλέον ο Σύλλογος επισημαίνει: «Εκεί που υπάρχουν εξαιρέσεις θα πρέπει να αναδειχθούν, εκεί που υπάρχουν αδικίες να εξαλειφθούν, εκεί όμως που υπάρχουν φαινόμενα ασυδοσίας και φοροδιαφυγής θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, με τη λήψη μέτρων για την επιβολή φορολογικής συνέπειας». Συμπληρώνει δε ότι: «η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνουν δραματικά τα εισοδήματα των φαρμακείων καθόσον το φάρμακο βρίσκεται σε κλειστό προϋπολογισμό και απαιτείται νέα ύλη για τα φαρμακεία μας προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Φ.Σ. Λάρισας: Συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στις 22 Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Λάρισας ομόφωνα αποφάσισε την απόλυτη στήριξη στον αγώνα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, στους οποίους ανήκουν και οι φαρμακοποιοί, και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου που καταθέτει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση.


«Το νομοσχέδιο αυτό είναι ισοπεδωτικό και άδικο, αφού καλεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώσουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό τους εισόδημα. Στοχεύει παράλληλα στη διάλυση των μικρών επιχειρήσεων, από τις οποίες αφαιρεί το δικαίωμα να έχουν κάποια χρονιά λίγα ή/και καθόλου κέρδη ή να έχουν ζημιές. Θεωρεί όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες αναξιόπιστους, υπολογίζει το φόρο με εντελώς αναχρονιστικές μεθόδους, δαιμονοποιώντας την ύπαρξη υπαλλήλων και κυρίως των καλοπληρωμένων υπαλλήλων, εξισώνει την παροχή υπηρεσιών με την πώληση αγαθών και θέτει τις βάσεις για θέσπιση αντίστοιχων προβληματικών μεθόδων φορολόγησης και σε άλλου τύπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα υπό την μορφή εταιρειών», σημειώνει το ΔΣ του Φ.Σ. Λάρισας.


«Οι φαρμακοποιοί, πλέον όλων αυτών, καλούμαστε από τα χρόνια των μνημονίων να πληρώνουμε άδικα rebate κάθε μήνα και πρόστιμο 0,8% για τα πρωτότυπα φάρμακα, προκειμένου να μην αυξάνεται η κρατική φαρμακευτική δαπάνη. Αυτά θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν αφαιρεθεί, αφού ουσιαστικά υπερφορολογούν την κύρια δραστηριότητα του φαρμακείου, η οποία είναι η χορήγηση των φαρμάκων που μάλιστα είναι ίσως το μοναδικό είδος με αρνητικό πληθωρισμό», προσθέτει. 


Οι φαρμακοποιοί της περιοχής καλούνται στις 22 Νοεμβρίου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 12:00. Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου