Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακείο: εμπλουτίστε τους τρόπους πληρωμής για τους πελάτες σας

23/3/2018 1:30:52 μμ
Γιατί ο φαρμακοποιός πρέπει να ακολουθήσει το μεγάλο ρεύμα της λιανικής;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο

Το φαρμακείο σήμερα ακολουθεί το μεγάλο ρεύμα της λιανικής και λειτουργεί με όρους που διευκολύνουν το σύγχρονο καταναλωτή στον τρόπο με τον οποίο πληρώνει, συμβαδίζοντας με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και εξοικονομώντας του ταυτόχρονα χρόνο.  Δεν αρκεί να προσφέρει το φαρμακείο σας εξαιρετικά προϊόντα, ανταγωνιστικές τιμές, άριστη εξυπηρέτηση. Ένας ξεπερασμένος και παλαιωμένος τρόπος πληρωμής αρκεί για να οδηγήσει πολλούς πελάτες σας στην έξοδο. Γιατί;


Η απάντηση είναι απλή. Η γενιά των millennials αποτελεί ήδη το πιο εύρωστο και ζωντανό κομμάτι του αγοραστικού κοινού και μέχρι το 2020 θα αποτελεί το 30% περίπου των καταναλωτών. Και αυτή η γενιά – ειδικά στο εξωτερικό, αλλά πλέον και στην Ελλάδα – αρέσκεται και έχει συνηθίσει να πληρώνει διαφορετικά. Χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο τα μετρητά και έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στις πιστωτικές κάρτες. Κι αυτό όμως, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, δεν θα κρατήσει για πολύ.


Τη σκυτάλη από τα POS θα πάρουν τα smartphones, με τα οποία ο καταναλωτής μπορεί να προχωρήσει σε αγορά μέσα από το κατάστημα, αξιοποιώντας εφαρμογές όπως το Apple Pay και το PayPal. Αυτούς τους πελάτες πρέπει πάση θυσία να τους κρατήσετε και οι μελέτες δείχνουν ότι το συγκεκριμένο κοινό «μετακομίζει» αμέσως αν η εμπειρία πληρωμής δεν το ικανοποιεί.


Τα ολοκληρωμένα και ευφυή συστήματα πληρωμής διευκολύνουν τον πελάτη να αγοράσει και να πληρώσει χωρίς καθυστέρηση. Κάποτε έβαζαν καθρέφτες δίπλα στα ταμεία για να «διασκεδάζουν» τον χρόνο αναμονής των πελατών στην ουρά.


Σήμερα, απλά πρέπει να εκσυγχρονίσετε τους τρόπους πληρωμής και να είστε έτοιμοι για τις μεγάλες αλλαγές που ακολουθούν.


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου