Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακαποθηκάριοι: Ναι, στην πάταξη των παράνομων εξαγωγών

6/3/2024 12:21:36 πμ
Ζητούν ενημέρωση για τις φαρμακαποθήκες που παρανομούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πάταξη των παράνομων εξαγωγών φαρμάκων φαίνεται πως είναι κοινός στόχος των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκάριων, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες ανακοινώσεις αμφότερων. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωση των Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αφορά τα όσα αποκάλυψε ο Απόστολος Βαλτάς στο συνέδριο Syfathess σχετικά με φαρμακαποθήκες που αφαιρώντας τα κουπόνια, έχουν εξάγει στη Γερμανία φαρμακευτικά σκευάσματα που βρίσκονταν υπό απαγόρευση εξαγωγών.


Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν ενημέρωση είτε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ είτε από τον ΕΟΦ για τα ονόματα όσων εμπλέκονται σε αυτές τις παρανομίες και για τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Απ. Βαλτάς, καθώς θέλουν να συνδράμουν με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση του φαινομένου αλλά και κινήσουν άμεσα πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους.


«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων ήταν, είναι και θα παραμείνει αφοσιωμένος στη διασφάλιση της επάρκειας της φαρμακευτικής αγοράς και της δημόσιας υγείας και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ευθυγραμμίζεται με αυτές τις προτεραιότητες. Δεν θα διστάσει να αντιπαρατεθεί με συμφέροντα που δυναμιτίζουν την προσπάθεια των μελών του, ανεξαρτήτως από την προέλευσή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ παραδέχτηκε ότι παρανομούν και οι φαρμακοποιοί;

«Αν κάποιος συνάδελφος θέλει να συμμετέχει στις περίφημες "σκούπες" που ήδη κυκλοφορούν, εγώ θα κόψω τα ποδάρια και της εταιρείας αλλά και των φαρμακοποιών που συνεχίζουν αυτό το βιολί», είπε ο Απ. Βαλτάς στην ομιλία του, με τον σύλλογο των φαρμακαποθηκάριων να διερωτάται: 


«Α) Τελικά, υπάρχει σκούπα στην οποία συμμετέχουν και φαρμακεία; Διότι μέχρι πρότινος ισχυριζόταν το αντίθετο… Β) Πώς ακριβώς γνωρίζει ότι τα κουπόνια δεν ήταν ακυρωμένα, καθώς αυτή είναι μια πληροφορία που μόνο ο ΕΟΦ δύναται να γνωρίζει; Γ) Μήπως γνωρίζει και από πού προμηθεύτηκε ο εν λόγω παράνομος τα σκευάσματα που εξήγαγε;». 


Πάντως ο Σύλλογος φαίνεται να συμφωνεί με τις δηλώσεις του Απ. Βαλτά, ωστόσο τον καλεί να αναλάβει κι εκείνος δράση κατά των συναδέλφων του που παρανομούν: «Διότι αν -λέμε αν- τα αγόρασε μέσω "σκούπας" από τα φαρμακεία, τότε του παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υλοποιήσει άμεσα τις δηλώσεις του και να… "κόψει ποδάρια"…».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου