Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επίθεση στους φαρμακοποιούς από το δημοσιογράφο Μ.Καψή

2/5/2017 4:15:37 μμ
Τι του απαντά ο Κ. Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τους φαρμακοποιούς τα ξαναέβαλε ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής, ο οποίος με άρθρο του στο οικονομικό site capital.gr στρέφεται κατά των φαρμακοποιών κατηγορώντας τους ότι ούτε τεφτέρια ανοίγουν εξαιτίας της κρίσης ενώ την ίδια στιγμή είναι υπερβολικά υπεράριθμοι ανά την επικράτεια.

Το άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου, με τίτλο «Γιατί οι φαρμακοποιοί κάνουν κακό στην υγεία μας», μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

Στα όσα καταλογίζει ο δημοσιογράφος, προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΦΣ Κώστα Λουράντο, απάντησε με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο πρόεδρος και μάλιστα με τον τίτλο: «Μανόλης Καψής ο… ΜΕΓΑΣ!!!».


Σε αυτό αναφέρεται:


«Ξανακτύπησε ο Μανόλης Καψής, στρέφοντας τα βέλη του κατά του «κακού» Λουράντου που… τόλμησε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα των ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν την συμμετοχή τους αλλά και των φαρμακοποιών που έχουν βγάλει εδώ και χρόνια τα τεφτέρια στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο.


Αντιλαμβάνομαι την πρεμούρα του κ. Καψή να δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ξένους αποικιοκράτες αλλά και στον κ. Χατζηδάκη , επενδύοντας στο μέλλον του , υπεραμυνόμενος την υποτιθέμενη μείωση της τιμής των βρεφικών γαλάτων, όταν αυτά άρχισαν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Του διαφεύγει όμως ότι αυτά τα νούμερα που συχνά –πυκνά επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης , ποτέ δεν μάθαμε πώς βγήκαν, όπως επίσης ότι όταν τα βρεφικά γάλατα πήγαν στα σουπερ μάρκετ, μαζί με την υποτιθέμενη μείωση της τιμής τους … μίκρυναν και οι συσκευασίες τους!


Δεν αντιλαμβάνεται ακόμη ο κ. Καψής ότι η φιλομνημονιακή δημοσιογραφία στην οποία πρωτοστάτησε ο ίδιος στο MEGA , οδήγησε στην απαξίωση αυτό το μεγάλο κανάλι… Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Καψής ότι τα πολλά φαρμακεία δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση , για την εύκολη πρόσβαση των ασθενών στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κάτι που δεν υπάρχει στην Ευρώπη και που συζητείται ευρέως αυτή την περίοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ακόμα και ο ΟΟΣΑ, παραδέχεται πλέον την αποτυχία της στρατηγικής των περικοπών και συστήνει την στροφή των συστημάτων υγείας σε ασθενοκεντρικά.


Βεβαίως ο κύριος Καψής βλέπει κοντόφθαλμα μόνο πολλά φαρμακεία και όχι τις δωρεάν υπηρεσίες τους που καλύπτουν πολλές φορές την απουσία του κράτους.

Όσο για τον δήθεν «πλουτισμό» των φαρμακοποιών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι από την δημιουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης – στην οποία πρωτοστάτησαν οι φαρμακοποιοί- υπάρχει συνεχής και διαφανής έλεγχος των φαρμακευτικών δαπανών.

Γνώριζα τον κ. Καψή ως φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο, τον γνώρισα ως φιλομνημονιακό και συστημικό και τώρα διακρίνω και τον αντιλαϊκό και ανθελληνικό χαρακτήρα του. Συγχαρητήρια κ. Καψή», καταλήγει η απάντηση του Κ. Λουράντου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου