Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η νέα κωδικοποίηση στο μητρώο ΕΚΑΠΤΥ

20/4/2017 1:36:36 μμ
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για την έναρξη της νέας κωδικοποίησης στο μητρώο ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ και καλεί τους εισαγωγείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων να καταχωρήσουν όλα τα προϊόντα-υλικά τους στο νέο μητρώο (χρησιμοποιώντας τον παλαιό κωδικό ΕΚΑΠΤΥ) στο ειδικό πεδίο που έχει προστεθεί στην εφαρμογή (http://apps.eopyy.gov.gr).

Τι πρέπει να γνωρίζουν τα φαρμακεία

  • Από 01/05/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων μόνο για τα προϊόντα που θα έχουν λάβει τον νέο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ, όπου αυτό απαιτείται. Στην περίπτωση που το προϊόν δεν έχει εισαχθεί στο νέο μητρώο, αυτό δεν θα αποζημιώνεται.
  • Έως τις 31/05/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων, χωρίς να απαιτείται να καταχωρηθεί ο μοναδικός αριθμός barcode, ενώ τα προϊόντα πρέπει να πληρούν τους γενικότερους όρους αποζημίωσης που έχουν τεθεί.
  • Από 01/06/2017, τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν λάβει και το μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) από τη σχετική εφαρμογή στην πλατφόρμα, διότι το σχετικό πεδίο θα είναι υποχρεωτικό στις εκτελέσεις των γνωματεύσεων.

Υπενθυμίζεται δε ότι με την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος εκτελέσεων μέσω του e-dapy, πρέπει η εκτέλεση γνωματεύσεων να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να γίνεται χρήση του χειρόγραφου εντύπου. Το χειρόγραφο έντυπο θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο στις περιπτώσεις που ο ΕΟΠΥΥ θα ανακοινώνει για οποιοδήποτε λόγο ότι το σύστημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και μόνο για εκείνο το διάστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου