Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης

14/3/2017 1:53:52 μμ
Στις 15 Μαρτίου στα γραφεία του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντική είναι η προσφορά, προς τους ασθενείς που χρειάζονται αίμα, της τράπεζας αίματος από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Ήδη μετρά τέσσερα χρόνια ζωής, ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές για την εθελοντική δράση της από την υπηρεσία αιμοδοσίας του νοσοκομείου «'Αγιος Παύλος», η οποία στηρίζει τους φαρμακοποιούς σε κάθε αιμοδοσία που διοργανώνουν.


Στόχος της τράπεζας, η οποία αριθμεί προς το παρόν 96 μέλη, είναι να ευαισθητοποιήσει τους φαρμακοποιούς της πόλης στο θέμα της δωρεάς αίματος. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα αποθέματα σε φιάλες αίματος, ώστε να δοθούν σε όσους συναδέλφους τους ή συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονται επιτακτικά αίμα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα υγείας πιθανόν να έχουν.


«Συνεχίζουμε δυναμικά και τη φετινή χρονιά την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήσαμε τέσσερα χρόνια πριν, το 2013. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν και είναι η αιμοδοσία του νοσοκομείου 'Αγιος Παύλος που μας στηρίζει σε κάθε κάλεσμά μας. Η μεγαλύτερη όμως δύναμη της αιμοδοσίας είναι όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι απλώνοντας το χέρι τους προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που πραγματικά σώζει ζωές», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Θάνος Αλειφτήρας.


Σύμφωνα με τον κ. Αλειφτήρα, αύριο 15 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η 8η εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ, η οποία θα λάβει χώρα από τις 14:30 έως τις 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175). Είναι ανοιχτή, εκτός από τα μέλη του Συλλόγου, για τα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς. Μάλιστα, ενημερώνει ότι λόγω των αλλαγών που γίνονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους είτε το ΑΜΚΑ τους είτε το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου