Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Διγλωσσία στην κυβέρνηση για τα ΜΥΣΥΦΑ

4/6/2015 7:51:04 μμ
Αλλα λέει ο υπουργός Υγείας και άλλα ο υπουργός Οικονομικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Διγλωσσία και μάλλον ασυνεννοησία χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τα σημεία πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ και τις τελικές αποφάσεις για τους χώρους που θα μπορούν να διακινούνται αυτά τα σκευάσματα.



Ενώ το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωνε, μετά από ερώτηση του "Φαρμακευτικού Κόσμου", ότι "τα ΜΥΣΥΦΑ θα παραμείνουν αποκλειστικά στα φαρμακεία καθώς η χώρα μας έχει πυκνό δίκτυο φαρμακείων και δεν χρειάζεται η διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από καταστήματα λιανικής πώλησης" λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως η πρόταση να διατίθενται τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνεται στο κείμενο συμφωνίας που απέστειλε η ελληνική πλευρά στους δανειστές.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει τα εξής:

"Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει έτσι, ώστε το δίκτυο διάθεσης των ΜYΣΥΦΑ να επεκταθεί – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία στα σούπερ μάρκετ.

Θα διαμορφώσει, επίσης, ένα σύστημα καταγραφής και ελέγχου, ώστε τα σημεία αυτά πώλησης να είναι στελεχωμένα με προσωπικό που διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα, ενώ θα απαιτείται η κατάλληλη άδεια για να διασφαλίζεται ότι εφαρμόζονται οι ισχύοντες νόμοι. Η σχετική διάταξη θα θεσπιστεί (δεν αναφέρει πότε) και θα εφαρμοστεί άμεσα".

Η πρόταση αυτή προκαλεί την οργή των φαρμακοποιών, οι οποίοι δέχονται πλέον ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη καταστροφική λαίλαπα που έχει υποστεί ο κλάδος.

Πηγές από τους φαρμακοποιούς αναφέρουν ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε και πως θα ακολουθήσουν άμεσα κινητοποιήσεις.

Εξοργισμένος ο Κώστας Λουράντος


"'Οποιος καταχράται την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων, θα είναι απέναντί μας με όλη την σημασία της λέξης...


Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να ξεφτιλίζει θεσμούς, να αμαυρώνει υπολήψεις και να υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ καθαρά προσωπικών και άλλων συμφερόντων και φιλοδοξιών, ξεχνά ότι ο κατατρεγμένος δεν έχει να χάσει τίποτα και θα αντιδράσει βίαια...


Όποιος δεν έμαθε από τα λάθη των άλλων και συνεχίζει να κάνει τα ίδια, είναι ανεγκέφαλος και θα έχει την ίδια και χειρότερη τύχη με αυτούς...

Οσοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και θεωρούν ότι αυτές υπάρχουν μόνο για να δίνονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους...


Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετα από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης....


Το φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και όπως επέμενε στις τότε προεκλογικές του δηλώσεις και προγράμματα στην Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου.

Όμως άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει σήμερα.... Είναι όπως φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος" , δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΦΣ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή