Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διευκρινίσεις για την εκτέλεση συνταγών ΚΥΥΑΠ

5/2/2018 1:32:28 μμ
Αφορούν τον Κλάδο Υγείας Υπαλλήλων της πρώην Αστυνομίας Πόλεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από 25-01-2018 έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΚΥΥΑΠ (Κλάδου Υγείας Υπαλλήλων πρώην Αστυνομίας Πόλεων), σύμφωνα με ανακοίνωση του e-prescription.gr.


Όπως ενημερώνει η υπηρεσία, οι συνταγές των ασφαλισμένων αυτών εκδίδονται πλέον έχοντας ως ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ (πρώην ΟΠΑΔ)-ΚΥΥΑΠ και η πιλοτική λειτουργία θα συνεχιστεί έως ότου αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν κυρίως έμμεσα μέλη του ΚΥΥΑΠ.


Διευκρινίζονται δε τα εξής: 

  • Συνταγές με φορέα ΙΚΑ (πρώην ΟΠΑΔ)-ΚΥΥΑΠ δεν απαιτούν πλέον την ειδική εγγυητική σφραγίδα τριγωνικού σχήματος με την ένδειξη «ΚΥΥΑΠ».
  • Ειδικά για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους (Φ.Σ.) Αθηνών και Πειραιά, στις συνταγές ασφαλισμένων-δικαιούχων παροχών του ΚΥΥΑΠ στις οποίες δεν εμφανίζεται ο φορέας ΙΚΑ (πρώην ΟΠΑΔ) – ΚΥΥΑΠ, είναι υποχρεωτική η ειδική εγγυητική σφραγίδα τριγωνικού σχήματος με την ένδειξη «ΚΥΥΑΠ», προκειμένου ο ασφαλισμένος να απαλλαγεί από την καταβολή της συμμετοχής του (10 ή 25%).
  • Κατά την εκτύπωση των συνταγών με φορέα ΙΚΑ (πρώην ΟΠΑΔ) – ΚΥΥΑΠ, που εκτελούνται σε φαρμακεία των Φ.Σ. Αττικής, Πειραιά, Ηρακλείου και Αχαΐας, εμφανίζεται επιπρόσθετα το πεδίο «ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΚΥΥΑΠ» (συμμετοχή ασφαλισμένου 10%, 25%), το οποίο θα αιτηθούν τα φαρμακεία από τον ΚΥΥΑΠ.
  • Κατά την εκτύπωση των συνταγών με φορέα ΙΚΑ (πρώην ΟΠΑΔ) – ΚΥΥΑΠ, που εκτελούνται σε φαρμακεία των υπολοίπων Φ.Σ., δεν εμφανίζεται το πεδίο «ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΚΥΥΑΠ», καθώς ο ασφαλισμένος πληρώνει στο φαρμακείο τη συμμετοχή του (10%, 25%) και στη συνέχεια την αιτείται ο ίδιος από τον ΚΥΥΑΠ.
  • Σε συνταγές με φορέα ΙΚΑ (πρώην ΟΠΑΔ) – ΚΥΥΑΠ, τα φαρμακεία θα εισπράττουν από τον ασφαλισμένο το ποσό του πεδίου «ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΣΦ/ΝΟ», όπως αυτό εμφανίζεται στην εκτύπωση της συνταγής.
  • Σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος ΚΥΥΑΠ καλύπτει μόνο τη συμμετοχή του ασφαλισμένου (10%, 25%) και όχι τη διαφορά τιμής λιανικής από τιμή αποζημίωσης, ούτε τη χρέωση του 1€.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά την έκδοση ή την εκτέλεση συνταγών των ασφαλισμένων ή δικαιούχων παροχών του ΚΥΥΑΠ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ίδιο το ΚΥΥΑΠ στα τηλέφωνα: 210 5276890, 210 5276893, 210 5276894, 210 5276819, 210 5276915, 210 5276914, προκειμένου το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται άμεσα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου