Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΔΗΕΦ: Καλεί τον ΦΣΑ να αντιδράσει για τις πληρωμές και τις περικοπές

31/3/2024 9:27:44 μμ
Με αφορμή τη μη ταυτόχρονη πληρωμής των φαρμακείων της Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο εκπρόσωπος της ΔΗΕΦ και μέλος του ΔΣ του Φ.Σ. Αττικής Ηλίας Βασιλαδιώτης θίγει τα προβλήματα που συνδέονται με τις πληρωμές και τις περικοπές από τον ΕΟΠΥΥ και καλεί τον Σύλλογό του σε δράση. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη μη ταυτόχρονη πληρωμή του 5% στα φαρμακεία της Αττικής, με τον εκπρόσωπο της παράταξης να τοποθετείται ως εξής:


«Στο προηγούμενο ΔΣ η παράταξη μας έθιξε το θέμα της μη ταυτόχρονης πληρωμής των φαρμακείων της Αττικής. Δυστυχώς δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία και χθες πάλι είχαμε τα φαρμακεία του νότιου τομέα να μην πληρώνονται όπως όλα τα υπόλοιπα της Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν άλλαξε. Για ακόμα μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τελικό αποτέλεσμα να παγιώνεται αυτή η τακτική».


Παράλληλα ο Ηλ. Βασιλαδιώτης επαναφέρει το χρονίζον πρόβλημα των άδικων περικοπών που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί, δηλώνοντας: «Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό με το ζήτημα των κατάφωρα άδικων και αυθαίρετων περικοπών που έγιναν στην πλειοψηφία των φαρμακείων της Ανατολικής Αθήνας προ εξαμήνου, των οποίων οι πληρωμές παραμένουν αιχμάλωτες σε μια καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία, και ο ΠΦΣ, παρά τις δεσμεύσεις του, αδυνατεί να επιλύσει οριστικά το ζήτημα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση από το σύλλογό μας». 


Τελικά η ΔΗΕΦ καλεί τον ΦΣΑ «να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, να εκθέσει τα αιτήματά μας και το σύνολο των προβλημάτων, ώστε να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση
Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας