Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Covid-19: Το 82% των πολιτών θέλει να εμβολιαστεί στο φαρμακείο του

15/1/2024 7:56:57 πμ
Η επιστημονική επάρκεια και η αμεσότητα του φαρμακοποιού ενθαρρύνει τους πολίτες σε αυτήν την επιλογή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθημερινά είναι τις τελευταίες ημέρες τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα φαρμακεία στο πρόγραμμα εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού έναντι της Covid-19. Είναι εντυπωσιακή η αποδοχή των πολιτών στο εγχείρημα καθώς οι περισσότεροι που ερωτώνται για να το εάν συμφωνούν ο εμβολιασμός έναντι της νόσου να γίνεται από φαρμακοποιό απαντούν θετικά, υπερτονίζοντας τη διευκόλυνση και την αμεσότητα αυτής της επιλογής.


Αξίζει να σημειωθεί πως το 82% των πολιτών έχει δηλώσει τη θετική του πρόθεση για διενέργεια εμβολιασμού των ενηλίκων με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια στο φαρμακείο, σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO το 2022 για λογαριασμό του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ. Θετικά όμως αντιμετωπίζουν το εγχείρημα και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί καθώς όχι μόνο διαθέτουν την επιστημονική γνώση, επάρκεια και καθημερινή επαφή με τον κόσμο αλλά επίσης και την υποδομή για τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών.


Κ. Ματσιώλης: «Πρέπει να δοθεί αμοιβή, αλλά θα το κάνουμε και δωρεάν, αν μας ζητηθεί»

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας, μιλώντας σε ΜΜΕ της περιοχής του, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο κλάδος είναι θετικός να σταθεί στο πλευρό του πολίτη, όπως κάθε φορά, πόσο μάλλον τώρα που πρόκειται για μια τόσο σοβαρή νόσο όπως η Covid-19. «Εάν μας ζητηθεί θα το κάνουμε δωρεάν, όπως παρέχουμε και τις άλλες υπηρεσίες μας, όπως τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Έχουμε την τεχνογνωσία και θα πορευτούμε και εμείς με τον τρόπο που γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση», πρόσθεσε ο πρόεδρος συμπληρώνοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αμοιβή από την πολιτεία προς τους φαρμακοποιούς, όπως γίνεται και για όλες τις άλλες υπηρεσίες. «Είμαστε ο μόνος κλάδος που προσφέρει αφιλοκερδώς», τόνισε ο ίδιος.


Στο ίδιο κλίμα, ο Κωνσταντίνος Κακονίκος, εκλέκτορας στον ΠΦΣ, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δεν μας βρίσκει απλά σύμφωνους, μας βρίσκει πολύ πρόθυμους και δεκτικούς να γίνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και στα φαρμακεία επειδή θα γίνει ευκολότερο, βολικότερο και απλούστερο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη και κυρίως σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία ή πολύ ευαίσθητοι και είναι πολύ σημαντικό να είναι εμβολιασμένοι». 


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη επιβεβαίωσε ότι προχωρούν οι συζητήσεις με τον ΠΦΣ για το πώς ακριβώς αυτό θα γίνει σε επιχειρησιακό επίπεδο και τόνισε πως στόχος είναι απλοποιηθεί η διαδικασία ακόμα περισσότερο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου