Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυξάνεται η ζήτηση για γαληνικά σκευάσματα παγκοσμίως

28/11/2023 12:28:51 πμ
Η ανάγκη για εξατομικευμένα προϊόντα ωθεί την αγορά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανάπτυξη προβλέπουν οι αναλυτές στην αγορά των φαρμακείων που παρασκευάζουν γαληνικά σκευάσματα, σύμφωνα με έκθεση της Globe Newswire που δημοσιεύτηκε σήμερα. 


Η έκθεση εκτιμά ότι η εν λόγω αγορά θα φτάσει τα 18,6 δισ. δολάρια έως το 2030 με ρυθμό ανάπτυξης 5,11%, με τους ειδικούς να αποδίδουν την πρόοδο αυτή στους εξής παράγοντες: στη σημασία της προσήλωσης στην αγωγή που γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή, στην ανοδική πορεία της ζήτησης για εξατομικευμένα προϊόντα και στην αύξηση των πολιτικών υποστήριξης των φαρμακείων από τις κυβερνήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, ο FDA πραγματοποίησε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη ώστε να συζητηθούν οι τρόποι παρακολούθησης των φαρμακείων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα αλλά και η εφαρμογή του σχετικού κανονισμού στήριξής τους.


Από την έκθεση αναδεικνύεται επίσης ότι το 2022, με την αγορά να φτάνει στα 12,5 δισ. δολάρια, η διαχείριση του πόνου ήταν η ένδειξη που έφερε τα περισσότερα έσοδα στα φαρμακεία γαληνικών, για το λόγο ότι τα διαθέσιμα φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως αναφέρουν οι συντάκτες. Επίσης, κυρίαρχα ήταν τα σκευάσματα για ενήλικες, καθώς εκείνοι έχουν συχνά συγκεκριμένες προτιμήσεις για τη μορφή του φαρμάκου αλλά και συστάσεις όσον αφορά τη δοσολογία και τις αλλεργίες σε συστατικά. Για παιδιά και ηλικιωμένους ασθενείς μεγάλη ζήτηση καταγράφτηκε στα ενδοφλέβια αποστειρωμένα σκευάσματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»