Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απεβίωσε ο καθηγητής Φαρμακευτικής Νικόλαος Χούλης

4/6/2018 12:23:26 μμ
Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει η απώλειά του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


"Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει η απώλεια του καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ Νικόλαου Χούλη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος στη μνήμη του θα προσφέρει δωρεά στα Παιδικά Χωριά "SOS", ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του για όλα αυτά που πρόσφερε στο χώρο της Φαρμακευτικής.


"Ο Νικόλαος Χούλης, για εμάς τους φαρμακοποιούς, υπήρξε ένας καθηγητής-σύμβολο του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ" γράφει ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣΑ στο efimerevi.gr για τον αγαπημένο δάσκαλο και συνεχίζει: "Έθετε στόχους, αγωνιζόταν γι' αυτούς και τους υλοποιούσε με μοναδικό σκοπό την εξέλιξη της φαρμακευτικής επιστήμης, αλλά και την ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού, από όποιο πόστο κι αν υπηρετούσε το λειτούργημά του".

"Θεμελιωτής, πρωτοπόρος, διορατικός, αξιοπρεπής! Παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς, είτε φοιτήσαμε κοντά του, είτε τον γνωρίσαμε μετά το Πανεπιστήμιο μέσα από τα συνέδρια και τις εκδηλώσεις των φαρμακοποιών, στα οποία και συμμετείχε πάντα. Πρόθυμος να συνδράμει όποιον χρειαζόταν τη βοήθειά του. Πρόθυμος να στηρίξει κάθε φαρμακευτική δράση που αποσκοπούσε στην προώθηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος και στην καινοτομία", αναφέρει ακόμα ο κ. Λουράντος.


Στο ίδιο κλίμα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Ο Νικόλαος Χούλης υπήρξε ομότιμος καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της Επιτροπής της Θετικής λίστας του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στην επιστήμη από την ΕΦΕΧ, την ΠΕΦ και από την ΕΦΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, ο Νικόλαος Χούλης "θεωρείτο από τους σημαντικότερους συντελεστές στη σύνθεση της πρώτης λίστας ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ."


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 15.00 στο Κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου