Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αναλώσιμα διαβήτη από τα φαρμακεία για τους ανασφάλιστους

8/5/2017 11:08:36 πμ
Απάντηση του υπουργού Υγείας στην Ομοσπονδία των διαβητικών ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την εξασφάλιση των ανασφάλιστων διαβητικών ασθενών ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).


Σε συνάντηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού και του κ. Ξανθού στο υπουργείο Υγείας, συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα των ανασφάλιστων διαβητικών ασθενών, οι οποίοι –αν και έχουν πλέον το δικαίωμα να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων– ωστόσο συχνά δεν τα λαμβάνουν, είτε λόγω ελλείψεων είτε λόγω άρνησης των υπαλλήλων επειδή είναι εξωνοσοκομειακοί.


Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, με εξαργύρωση των συνταγών του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού από τα ιδιωτικά φαρμακεία!


Επίσης η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο ΕΟΠΥΥ, ενώ είχε εισηγηθεί την αποζημίωση του νέου συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησηςγλυκόζης, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης δεν καθόρισε τιμή αποζημίωσης, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης,εφόσον λανθασμένα έκρινε ότι τα συστήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στον ΕΚΠΥ. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα διευκολύνει τις διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αποζημίωση του νέου συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης.


Εκτός των παραπάνω, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ διατύπωσε στον κ. Ξανθό και άλλα αιτήματα, όπως τη μηδενική συμμετοχή στην ινσουλίνη για τους ασθενείς με τύπου 2 σακχαρώδη διαβήτη, την ίδρυση Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων όπου αυτά δεν υπάρχουν ή υπήρχαν και έχουν ουσιαστικά καταργηθεί (Κοζάνη, Σπάρτη και Φλώρινα) και την είσοδο στη χώρα των νέων τεχνολογιών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου