Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Την ευθύνη για τους ανασφάλιστους την έχουν οι διοικητές των νοσοκομείων




Με αφορμή καταγγελίες που έφεραν στη δημοσιότητα τα δίκτυα Κοινωνικών Ιατρείων αναφέροντας πως υπάρχουν σοβαρά εμπόδια στην πρόσβαση ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαψεύδει λέγοντας κατηγορηματικά ότι μέχρι την επίσημη υλοποίηση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), δεν είναι αποδεκτός κανενός είδους αποκλεισμός ασθενών από τις δημόσιες δομές υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ρίχνει μάλιστα το μπαλάκι στις υπό παραίτηση διοικήσεις των νοσοκομείων λέγοντας πως οφείλουν αυτή τη μεταβατική περίοδο να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων. "Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα εγγυηθούν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις.

Κεντρική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης είναι η επίλυση αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε τη μνημονιακή περίοδο και συνέβαλλε στην ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει ως κορυφαία πολιτική προτεραιότητά του την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο ΕΣΥ προωθώντας όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης".

ΠροηγούμενοΕπόμενο