Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Με βερεσέ ξεκινούν τη μέρα τους οι φαρμακοποιοί


Με το άνοιγμα των φαρμακείων ξεκίνησε και το βερεσέ.




Δεκάδες πολίτες, κυρίως χρόνια πάσχοντες, επισκέπτονται από το πρωί τα συνοικιακά φαρμακεία ζητώντας να αγοράσουν βερεσε φάρμακα και με το φόβο ότι θα ξεμείνουν εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και όπως αυτή διαμορφώνεται.

Είτε αναφέρουν πως θα προσκομίσουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα την ηλεκτρονική ιατρική συνταγή είτε ότι θα πληρώσουν το συνολικό ποσό των φαρμάκων μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το τραπεζικό σύστημα.


Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε φάρμακα και νοσοκομεία καθώς ο ίδιος έχει συνεννοηθεί με όλους τους αρμόδιους φορείς για να λειτουργήσει σωστά ο νευραλγικός τομέας της Υγείας εν μέσω αυτής της δύσκολης περιόδου που περνά η χώρα.


Εξάλλου, και ο ΣΦΕΕ τονίζει πως η χώρα μας έχει επάρκεια σε φάρμακα για τους επόμενους τρεις μήνες και οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι δεσμευμένες με διεθνείς ρήτρες να προμηθεύουν απρόσκοπτα φάρμακα σε οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεται η χώρα.

ΠροηγούμενοΕπόμενο