Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Πιο κοντά στην πόρτα εξόδου οι διοικητές των νοσοκομείων!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή και παρουσιάζοντας τη σχετική τροπολογία υποστήριξε πως οι διοικητές των νοσοκομείων δεν ανταποκρίνονται στο νέο μοντέλο διοίκησης που θέλει να εφαρμόσει στο ΕΣΥ η νέα κυβέρνηση.



'Αφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρηθούν κάποιοι στις θέσεις τους όπως άλλωστε συνέβη και με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών, όπως είπε. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τρεις από τους επτά διοικητές των ΥΠΕ παρέμειναν στις θέσεις τους και συνεχίζουν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.
Να σημειωθεί ότι στη τροπολογία δεν προβλέπεται να τους δοθεί αποζημίωση.

Τι προβλέπεται στην τροπολογία


Αναλυτικότερα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας προβλέπεται διετής θητεία για τις νέες διοικήσεις, ενώ στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι το σύστημα αυτό είναι αναγκαίο, καθώς η ως τώρα εμπειρία έδειξε ότι η επιτροπή αξιολόγησης είχε καθαρά τυπικό ρόλο, καθώς δεν προέβη σε πραγματική αξιολόγηση και περιορίστηκε στη σύνταξη ενός προσχηματικού – αλφαβητικού καταλόγου.

Ρύθμιση


Με βάση το νέο καθεστώς, ο υπουργός Υγείας μπορεί να συστήσει επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), έναν καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με συναφές αντικείμενο, έναν αντιπρόεδρο ή σύμβουλο του ΑΣΕΠ και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, με αντικείμενο τις μονάδες Υγείας.

Έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Υγείας για εκδήλωση ενδιαφέροντος, η εν λόγω επιτροπή συντάσσει κατάλογο αξιολόγησης των υποψηφίων και εισηγείται στον υπουργό, ο οποίος στη συνέχεια διορίζει τους διοικητές.

Θητεία


Η θητεία των διοικητών είναι τριετής, στην αρχή της οποίας θα υπογράφουν σύμβαση αποδοτικότητας.
Ετήσιες εκθέσεις προόδου θα υποβάλλονται στην παραπάνω επιτροπή, η οποία – με τη σειρά της – θα προχωρεί σε ετήσια αξιολόγηση και θα μπορεί να εισηγείται στον υπουργό Υγείας την αυτοδίκαιη και χωρίς αποζημίωση διακοπή της θητείας τους.



ΠροηγούμενοΕπόμενο