Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ψάχνουν τη «χρυσή τομή» φαρμακοποιοί, εταιρείες για την επάρκεια στα φάρμακα!

Στο ίδιο τραπέζι για να εξετάσουν λεπτομερώς τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς λόγω της κρίσης θα καθήσουν σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.


Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρόσκληση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα της ελλιπούς τροφοδοσίας των φαρμακείων.

Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών (Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων) επισημαίνουν, ότι η τροφοδοσία των φαρμακείων διεξάγεται ομαλά και σύμφωνα με τις ποσότητες που είναι διαθέσιμες.

Ωστόσο όλοι οι παράγοντες του φαρμάκου, που θα συναντηθούν θα επιχειρήσουν να βρουν τη χρυσή τομή για να μη σημειώνονται προβλήματα σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου.

Συνεχίζεται ο εφοδιασμός

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (Efpia) επισημαίνει ότι θα τηρήσει την δέσμευσή της για τη διασφάλιση της παροχής προϊόντων στην Ελλάδα για τον προσεχή μήνα, παρά τις οφειλές των ελληνικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων που ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η Efpia είχε προειδοποιήσει ότι στην ελληνική αγορά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ελλείψεις φαρμάκων, δεδομένου του κατακερματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και των παράλληλων εξαγωγών.

ΠροηγούμενοΕπόμενο