Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Με το σταγονόμετρο η τροφοδοσία στα φαρμακεία!



Αυξάνονται οι φαρμακαποθήκες που εφαρμόζουν όλο και πιο ασφυκτικό «πλαφόν» στις ποσότητες σκευασμάτων που δίνουν στα φαρμακεία. 
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεώδωρο Μητράκο ζητώντας του να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό. Από την πλευρά του ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον υπουργό πως θα επιταχύνει τη σχετική διαδικασία.

Να σημειωθεί εδώ ότι η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

Φάρμακα… υπάρχουν


Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τον εφοδιασμό της αφοράς σε φάρμακα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας Σ.Ο.Φ.ΛΑ. κ. Πέτρος Καφανέλης ο οποίος επισημαίνει ότι κανένα φαρμακείο μας δεν έχει μείνει ακάλυπτο και δεν πρόκειται να μείνει. Ο κόσμος θα εξυπηρετηθεί σε κάθε περίπτωση» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας, Σ.Ο.Φ.ΛΑ., ο οποίος έχει στη δύναμή του περί τα 150 φαρμακεία.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι: ''Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας, Σ.Ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.ΠΕ. δεν έχει κανένα πλαφόν στα φαρμακεία του, διότι η κεφαλαιακή του επάρκεια και η επάρκεια σε στοκ είναι αρκετή για να εφοδιάσει απρόσκοπτα τα φαρμακεία του". Και καταλήγει:
''Επιπλέον, καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν δημοσιεύματα για πλαφόν σε φάρμακα στα φαρμακεία του Σ.Ο.Φ.ΛΑ., για τα οποία υπεύθυνο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού και μόνο, να αποφασίσει τον τρόπο εφοδιασμού τους και να καθορίσει την εμπορική πολιτική του Σ.Ο.Φ.ΛΑ. Οποιοσδήποτε μπορεί να επιβεβαιώσει τα ανωτέρω, αρκεί να απευθυνθεί σε φαρμακείο με τη σήμανση Σ.Ο.Φ.ΛΑ., είτε πολίτης, είτε αντιπρόσωπος εταιρίας''.




ΠροηγούμενοΕπόμενο